Oppskrift på french toast

Slik lager du french toast

Med denne toasten er hele dagen reddet.

TOAST: En fransk toast er like genial som den er enkel.
TOAST: En fransk toast er like genial som den er enkel. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

French toast er en liten lekkerbisken som kan spises døgnet rundt. (Den er muligens ikke like sunn som disse fem snacksene, men dog...). Vi finner varianter av den over hele verden, og ulike nasjoner spiser den på vidt forskjellige tider av døgnet - og året.

Share

I Brasil og Portugal, for eksempel, er den populær som jule-dessert. Spanjolene spiser den til påske. I Nord-Amerika brukes den som frokost. Det er ingen absolutte rettningslinjer på når den skal spises i England (verken på året eller døgnet), og de kaller den for eggy bread. Skottene har det kuleste navnet, nemlig Gangsta bread.

Vi og danskene kaller det arme riddere.

I Frankrike, hvor man kan anta at den har sitt opphav, heter den pain perdu. Den omtales helst som en dessert og lages av vanlig brød eller brioche (verdens beste loff).

Hvordan lages den?

Prinsippet er enkelt: Pisk sammen egg, melk og sukker. Dypp børdet i blandingen og stek det gyllent og sprøtt i smør.

Variasjoner

Dropp det søte: Bruk oregano i stedet.

Gjør den sterk: Noen liker å ha i whisky, rom, cognac og andre sterke saker.

Gjør den superamerikansk: Ha på peanuttsmør og bananskiver

Gjør den italiensk: Riv litt sitronskall og ha i røren. Legg på en skive mozzarella.

Og dere: Denne videoen, hvor kokken har tre hender, har ikke gjort french toast mindre populær:

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Klassisk French toast

Her er den klassiske oppskrfiten på french toast (og så finner du noen variasjonsforslag).

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 dl Melk

3 stk Egg

2 ss Sukker

1 ts Kanel

5 stk Brød

Lønnesirup

Smør til steking

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også