Oppskrift på chimichurri

Chimichurri er den nye idiotsausen

Er dette den nye pestoen?

CHIMICHURRI: Er dette den nye pestoen?
CHIMICHURRI: Er dette den nye pestoen? Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Pestoen tok oss med storm. Nå kommer chimichurri'n for fullt.

Sånn føles det i alle fall.

Du vet hvordan det er; når du først har begynt å få øynene opp for noe (en type bil, en sang, et ord) så dukker det opp overalt. Når du nå har lest chimichurri her, så kan du selv se hvor fort det vil dukke opp i en annen sammenheng.

Hva er chimichurri?

La oss kalle det en saus, selv om det kanskje kan diskuteres (her finner du sauseskolen vår). Hva synes du? Er en blanding av eddik, olje, persille og chiliflak en saus? Tja. Det minner kraftig om en dressing, men bruksområdet er annerledes. Chimichurri brukes som oftest til kjøtt (og ikke salat), men passer supert til på et stekt kyllingbryst (slik gjør du dét perfekt).

En biff med chimichurri tilfører god friskhet og et lite chili-sting.

Persille, hva er det?

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men vet du forskjellen på persille og kruspersille? Man skulle tro det var himmelropende opplagt, men de fleste av mine venner kommer hjem med kruspersille når jeg har bedt om persille. Kanskje er det etterdønningene fra kruspersille-propagandaen fra vår alles Ingrid Espelid Hovig på 60- og 70-tallet. Jeg vet ikke.

Når det er sagt: Du kan gjerne bruke kruspersille, men du kan du ikke forvente forståelse i de tunge chimichurri-miljøene i utlandet - ei heller i diasporaen.

Oppskriften på chimichurri finner du nedenfor!

 

Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Chimichurri

Dette er en oppskrift på chimichurri, den nye sausen som alle kan lage.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 ss Rødvinseddik

2 ss Vann

4 fedd Hvitløk

0.5 ts Chiliflak

0.5 dl Olivenolje

3 ss Persille, finhakket

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også