Marsipankake oppskrift

Dette er nesten en marsipankake

Jo, du kan lage den til 17. mai. Sjekk den ut!

Publisert Oppdatert

Dette er en svært annerledes marsipankake enn det vi er vant til. Når vi tenker på marsipankake er det som regel en slik marsipankake vi ser for oss.

Men, Rachel Khoo overrasker. Nå er hun i gang med en ny tv-serie på BBCLifestyle.

For dere som ikke husker henne, så kan det kanskje hjelpe å minne om sjokoladekakene der du bruker ballonger, eller den kule bløtkaka (hun lager ikke bare kaker, altså, du finner alle sakene her.)

Marsipankake på menyen

Denne gangen er det en marsipankake på menyen. Ettersom Khoo i denne episoden reiser en tur til Sverige er det derfra hun henter hjem inspirasjon. Hennes suvenir er et glass med tyttebærsyltetøy - og det er faktisk tyttebær som gjemmer seg i marsipankaka til Khoo. Ikke på toppen, som du ser, men som et lag inne i kaka.

Skjønt, marsipankake? Vel, det er altså ikke en konvensjonel marsipankake med marsipanlokk vi har med å gjøre. Som kjent lages marsipan av mandler (sukker og egg). Og Khoo lager en slags paste av mandler, sukker, litt mel, smør og egg. Denne er halvveis flytende, og "marsipanen" steker du altså (på bunnen) til den stivner. Først når denne er avkjølt kan du smøre på melisglasur - og sette på bringebærene. Bringebærene fester seg elegant i melisglasuren.

Du kan bruke alle slags bær til å pynte denne marsipankaka. Det er heller ingenting i veien for å bruke frukt, for eksempel plommer, fersken eller aprikoser.

 

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

BBCLifestyle

Bringebærkake

Denne kaken er det Rachel Khoo som har laget. Det er først et lag med tyttebær, så en fin krem og til slutt pyntes den med friske bringebær.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

90 g Hvetemel

50 g Smør

1 ss Sukker

1 klype Salt

1 stk Eggeplomme

1 ts Akevitt

175 g Tyttebærsyltetøy

150 g Mandler, skåldede

75 g Smør

50 g Sukker

2 stk Egg

0.5 ts Mandel

1 klype Salt

1 ss Hvetemel

150 g Melis

1 ss Vann

150 g Bringebær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning