JULEKAKER

JULEKAKER: Av alle julekaker er kanskje pepperkaker mest populært. Her finner du alle oppskriftene på julekaker som du trenger. © Foto: istockphoto

Perfekt melisglasur

Slik lager du perfekt melisglasur

Blir det rennende? Her er den perfekte oppskriften!

Det finnes flere måter å lage melisglasur på. La oss diskutere de to viktigste metodene før vi konkluderer i det viktige førjulsspørsmålet; hvordan blir melisglasuren perfekt

.

Metode én

Den første metoden er den vanlige og mest autentiske. Her brukes ikke vann, men eggehvite. (Det er enkelt å skille hvitten fra plomma. Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene.)

Den vanligste oppskriften er denne:

1 eggehvite

4 dl melis

2-3 dråper sitronsaft

Pisk eggehviten litt med en gaffel. Ha i litt og litt av melisen og pisk godt. Smak til med noen dråper sitronsaft.

Les også: Her er oppskriften på perfekt ribbe

Les også: Her er de 7 gode slagene

Metode to

Denne metoden er fin for den som er allergisk mot egg - eller ikke har egg i huset:

Melis

Vann

Det er ikke noe mål på denne oppskriften fordi den fungerer fin uten.

Slik gjør du: Legg melisen i en liten bolle eller et glass. Hell på kaldt vann til det så vidt går over melisen. La det stå et par minutter. Hell forsiktig ut det overflødige vannet. På et par minutter suger melisen til seg nok vann til glasuren.

Rør glasuren jevn og glatt. Du kan gjerne ha i et par dråper med nøytral olje (solsikkeolje) for å gjøre glasuren blank.

Sett farge på!

Det er morsomt å bruke konditorfarge på melisen. Den tar veldig lett til seg farge.

Hva er konklusjonen?

Varianten med eggehvite er litt sterkere. På den annen side kan man spørre seg om hvor sterk glasuren behøver å være? Dersom du skal lime ting sammen kan det være et poeng. Ellers er det hipp som happ.

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

DET GRØNNE I HVITLØKEN: Ja, dersom du skal fjerne det gjør du det på denne måten.=

Du spiser vel ikke det grønne i hvitløken?

Du lærer noe nytt på 22 sekunder.

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Test av taco - vinneren vil garantert overraske deg

Vi har smakstestet åtte typer taco.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.