Slik lager du en klassisk marsipankake med krem, friske bær og banan

Oppskrift: Marsipankake er en festfavoritt. Fyll den med det du liker best!

NØKKELEN TIL SUKSESS: Syns du det er vanskelig å få et helt marsipanlokk pent, er trikset å legge små biter langs kanten.
Publisert

Dette trenger du:

    Bunn: 

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Dynking:
  • 1 dl appelsinjuice

  • Fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis
  • 1 dl melk eller eplejuice
  • 8 ss jordbærsyltetøy
  • 50 g valnøttkjerner
  • 1 banan
  • 150 g friske jordbær

  • Lokk:

  • 500 g marsipan
  • 10 dråper rød konditorfarge
  • 1 ss hvetemel

  • Pynt:

  • 50 g marsipan
  • 2 dråper mandelessens
  • 3 friske roser

Dette gjør du:

Bunn: 

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. 

Bland mel og bakepulver, sikt det over og vend det forsiktig inn.

Ha bakepapir i bunnen på en springform, ca. 22 cm. Hell i røren og jevn ut.

Stekes på nederste rille ved 160°, ca. 45 minutter, til sukkerbrødet er hevet, gyllent og gjennomstekt. 

Avkjøles i formen før det hvelves over på rist. Sukkerbrød kan fryses om det ikke skal benyttes samme dag. 

Del sukkerbrødet i to lag. Legg et av lagene på et fat og dynk med appelsinjuice.

Fyll: 

Pisk kremfløte stiv med melis. 

Legg på et lag krem, bre jordbærsyltetøy over, legg på banan i skiver, grovhakkede valnøtter og halve jordbær. 

Legg gjerne på et lag krem på toppen. 

Dynk topplokket med litt appelsinjuice og legg det oppå. 

Bre resten av kremen utover toppen og sidene.

Farg marsipanen og kjevle den ut på et melet bakebord.

 Stans ut en sirkel på 22 cm i diameter og kvadrater på 3x3 cm.

 Legg sirkelen oppå kaken og kvadratene tett i tett langs kanten. 

Er du dreven med marsipanlokk, kan du kjevle ut en stor sirkel, legge den over hele kaken og stryke den ned langs sidene.

Pynt: 

Bland halvparten av marsipanen løst med litt konditorfarge for marmorert effekt og la resten være ufarget. 

Kjevle ut marsipanen og stans ut sommerfugler. Fordel dem oppå kaken og legg friske roser midt på. Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.

Rett kake! Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre, vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.