Oppskrift på linser

Linser med sukkerpynt

Dette er eksklusive godsaker.

OPPSKRIFT: Slik lager du de eksklusive linsene...
OPPSKRIFT: Slik lager du de eksklusive linsene... Foto: Foto: Elsa Korsvold
Publisert Oppdatert

I sommer skal vi følge bloggeren Anne Brith som har fått sommerjobb som baker. Det er mye å lære av proffene - og vi får lov til å være med. Gjennom en rekke blogginnlegg får vi et morsomt innblikk i bakernes verden - og en masse gode oppskrifter på kjøpet.

- Linser er laget av en eksklusiv mørdeig. Mange bruker en helt vanlig mørdeig til disse tradisjonelle småkakene men en linsedeig gir en bedre smak. Linsedeigen inneholder mer smør og sukker enn en vanlig mørdeig og man bruker kun eggeplommene i stedet for hele egget.

Serveres disse med jordbærcoulis eller varme blåbær blir dette en deilig sommerdessert!

Linsedeig: ( gir 12 linser)

250 g hvetemel

225 g smør

50 g melis

1 eggeplomme

Først smuldrer du smør i hvetemelet og tilsetter melis og eggeplomme. Ikke kna deigen for mye. Hvis gluten i melet blir knadd for mye blir deigen seig og krymper etter steking.

Legg deigen kjølig i en time.

2/3 av deigen brukes til formene og resten til lokk.

Smør linseformene godt med fett og deretter mel. Legg så et tynt kjevlet lag på ca 3 med mer i hver form. Bruk vaniljekrem som fyll.

Nå er det ofte at ting går galt. De fleste legger på lokket og bare dytter det oppå. Det som da skjer er at lokket åpner seg og vaniljekrem tyter ut mens linsene stekes. Vi må altså sørge for at lokket blir tett.

Dette gjøres ved å lage et lokk som er like stort som formen og trykker deigen litt innenfor kanten med ett glass eller lignende ned slik at du får en sirkelform i lokket ca 1 cm fra kanten.

Stekes ved 200 grader i 15 minutter.

Sukkerpynt

Glasur

400 g melis

1-2 eggehviter

1 ts sitronsaft

Sukkerpynten er laget av gul og hvit glasur. Glasuren lages slik: Bland eggehvite med melis og miks på lav hastighet i 2-3 minutter. Ha i sitronsyre. Hvis glasuren blir for stiv kan du ha i litt vann.

Gul glasur lages med farge.

Sprøyt ut et blad i gangen med en wiltontip 104. 8 blader i en sirkel former en blomst. I midten sprøyter du 6-7 små gule prikker. La disse blomstene tørke natten over.

Legg blomstene som pynt på linsene!

Her kan du se bloggen til Anne Brith!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du deilige smoothies

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning