Oppskrift på snacks

Fem sunne snacks

Kos deg med god samvittighet med denne snacksen.

FEDON-MUFFINS: Denne muffinsen inneholder fruktose i stedet for sukker, og er en oppskrift fra Fedon Lindberg.
FEDON-MUFFINS: Denne muffinsen inneholder fruktose i stedet for sukker, og er en oppskrift fra Fedon Lindberg. Foto: Foto: Petter Berg
Publisert Oppdatert
GRANOLA: Mange spiser det til frokost, men det stiller også suger når du har lyst på noe godt.
GRANOLA: Mange spiser det til frokost, men det stiller også suger når du har lyst på noe godt. Foto: Foto: Crestock

Jepp, vi har kommet til den måneden da vi (liksom) ikke skal spise sjokolade og andre søtsaker - så ingen vil vel sjekke ut disse oppskriftene.

Og siden ingen vil ha verdens beste sjokoladekake, har vi samlet fem deilige snacks du kan kose deg med uten å få dårlig januarsamvittighet.

Share

Smoothie

En smoothie er supert om du vil ha noe som er sunt og godt. Selv liker jeg smoothies med bær best. Favorittblandingen er jordbær og bringebær - og eplejuice og/eller appelsinjuice.

Det morsomme er å finne fram til blandinger du liker. I tillegg til alle slags bær kan en smoothie lages av frukt som epler, pærer, plommer, melon, ananas og så videre.

Banan brukes ofte fordi den gir riktig konsistens.

Dersom du vil gjøre smoothien søtere, kan du tilsette vanlig sukker, brunt sukker, honning eller lønnesirup.

Mange liker også å bruke yoghurt.

Granolakrønsj

Granola spises ofte som frokost, men fungerer minst like godt som snacks. Ordet granola ble i USA brukt om fullkornprodukter som var bakt til de ble sprø (i motsetning til mysli som ikke er bakt).

Det er veldig enkelt å lage. Du blander sammen for eksempel havregryn, solsikkefrø, mandler, nøtter og linfrø (omtrent like mye av hver) med flytende honning eller lønnesirup. Legg blandingen på bakepapir og bak den i ovnen på ca 180 grader i ca 15 minutter eller til den er gyllen. Med en gang du tar ut granolaen, ser den ikke sprø ut, men det blir den når den får kjølt seg ned.

Du kan tilsette mange smaker til blandingen. Et godt tips er skall av sitron eller appelsin. Mange liker også kanel.

Det er godt med litt rosiner og aprikos til også.

Mandler med sitron og appelsinskall

En superduper snacks er mandler. Dersom du blander mandlene med litt olje, skall av sitron og appelsin og baker dem i ovnen på 160 grader, vil du 20 minutter og litt omrøring senere kunne kose deg skikkelig.

Muffins med eple og kanel

Muffins behøver ikke være søte. Denne oppskriften på muffins med eple og kanel er helt uten sukker - bare litt fruktose - og inneholder dessuten sunn havrekli.

Yoghurt med honning

En av mine favoritter er yoghurt og honning. Jeg innser at det kan diskuteres hvor sunt det er med honning, men det i hvert fall bedre enn mye annet. Har du litt granola eller cornflakes på toppen, blir det litt krønsj også.

Husk å følge oss på Facebook.

Les mer:

En hel smaksuke med billig mat!

Slik har du ikke laget eplekake før

Her finner du enda flere oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning