Oppskrift på kyllingboller
Slik lager du kyllingboller
Kyllingbollene blir fulle av smak med disse krydderne.
Alle som skriver om mat har plikt til å forsøke å gjøre kylling godt. Eller ikke-kjedelig i det minste.
Jeg mener jeg har lykkes ved noen anledninger. For eksempel er denne superenkle tikka masalaen en herlighet. Det er også trikset hvor du banker kyllingbrystet flatt og legger inn litt skinke og et stykke ost.
Kyllingkjøttet er omtrent som et blankt, bleket lerret. Det blir ikke interessant før du gjør noe drastisk.
Denne gangen har jeg laget kyllingboller. Og de er proppfulle av godsaker. Jeg nevner i fleng; hvitløk, ingefær, chili, koriander, cashewnøtter...
Et lite triks for kyllingbollene
Den enkleste varianten av en slik oppskrift er å kjøre alt i kjøkkenmaskinen til en deig, rulle sammen og steke i stekepannen. Det funker, men et lite triks gjør underverker for smaken her. Begyn med å ha de tørre krydderne i stekepanna. Varm opp til de begynner å dufte godt, men ikke svis. Og så kan du ha krydderne i kjøkkenmaskinen sammen med resten av ingrediensene.
Oppskriften finner du nedenfor.
(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 10/08 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.