Ukens beste vinkjøp

Klassisk riesling

Denne tørre, tyske rieslingen byr på høy kvalitet i forhold til prisen.

TIL SJØMAT: Battenfeld-Spanier Estate Riesling er en glimrende allrounder til det meste av fisk og skalldyr.
TIL SJØMAT: Battenfeld-Spanier Estate Riesling er en glimrende allrounder til det meste av fisk og skalldyr. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Rheinhessen er ikke akkurat blant de mest glamorøse vindistriktene i Tyskland. Her lages det nemlig enorme mengder skvip, hvor Liebfraumilch får stå som et skrekkens eksempel. Men det lages selvsagt også god vin i Rheinhessen, ja, til og med helt i tysk toppklasse. Det burde være nok å nevne navn som Gunderloch og Keller.

De siste årene har imidlertid en ny stjerne vist seg på himmelen, det vil si vi snakker egentlig om to stjerner: ekteparet Carolin Spanier-Gillot og Hans Oliver Spanier. De lager riesling i et bredt spekter av prisklasser, og vår anbefaling denne uken er den nest rimeligste, og den som etter vår mening tilbyr best kvalitet i forhold til prisen.

Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2008, vnr 56414, kr 128, 86 poeng.

Middels til blek strågul med vandig kant. Klassisk riesling-duft med epler og sitroner, samt et hint av mineraler. Middels fyldig med fin fruktighet, hvor duften går igjen i smaken, men her også med et hint av fersken. Frisk syre og ganske lang og tørr ettersmak med et fint mineralsk preg.

Les også: Verdens beste smakskombinasjon

Les også: Slik lager du perfekt lammestek

Share

Denne vinen kan drikkes nå, men tåler også glatt 4-5 års lagring. Den er en veldig god allrounder til sjømat. Så lenge du styrer unna de aller heteste krydderiene (som krever en søtere vin) og de feteste sausene (som trenger en fyldigere vin), kan du drikke denne vinen til nærmest hva det skulle være av fisk og skalldyr.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Laks og kveite i safransaus

Scampi i tamarindsaus

Carpaccio på kamskjell

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" får du her:

Argentinsk italiener

Historisk chianti

Økologisk rioja

Billig rød italiener

God gresk hvitvin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning