Test av prosecco

Billige italienske bobler

Når champagne blir for dyrt og cava for kjedelig, er det godt at den italienske proseccoen kommer til unnsetning.

TEST AV PROSECCO: Italienske prosecco konkurrerer med cava om å være det rimelige alternativet til champagne.
TEST AV PROSECCO: Italienske prosecco konkurrerer med cava om å være det rimelige alternativet til champagne. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Både jul og nyttår er tid for bobler. Budsjettalternativet pleier å være cava, og liker du disse vinene, må du få med deg vår test av cava. (Den store Champagne-testen kommer i romjulen, følg med!).

Ellers kan du følge Facebook-siden (ved å trykke "liker" øverst på siden) så får du tips og svar på spørsmål om vin!

Men begynner ikke cava å bli både litt tradisjonelt og kjedelig etterhvert? Og har du ikke lyst å prøve et godt alternativ i samme prisklasse? Da er det den italienske proseccoen feier inn på banen.

Se vår nye og oppdaterte test av prosecco her.

Nord for Venezia lages Prosecco

Prosecco er en italiensk musserende som er kalt opp etter druen av samme navn. Den kommer fra regionene Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia, i området nord for Treviso, som igjen ligger like nord for Venezia. I motsetning til champagne og cava, som får boblene sine gjennom en annengangs gjæring på flaske, bruker man trykktank til prosecco.

Prosecco minner ganske mye om cava, med både de typiske eplearomaene og det ganske lave alkoholnivået. Men prosecco har ofte en mer sjarmerende og aromatisk fruktighet som gjør disse vinene veldig lette å like.

Prosecco tilgjengelig på polet

Da julen nærmer seg med stormskritt, er det ikke lurt å satse på bestillingsutvalget til polet, da du kan risikere at du ikke får flaskene dine i tide. Vi har derfor begrenset denne testen til de proseccoene som er tilgjengelig i basisutvalget, og altså derfor tilgjengelig i de fleste polutslag. Der finnes det for tiden syv stykker, og vi har testet alle.

SC 1931 kom ut på topp i testen, men den er også den klart dyreste. Hakk i hæl følger Casabianca, og den er hele 60 kroner billigere, så den er helt opplagt det beste kjøpet.

Hva bruker du prosecco til?

I likhet med både champagne og cava, er prosecco selvsagt en glimrende aperitiff. Du kan også bruke prosecco til mat, og den italienske varianten av tapas, antipasti, er nærmest en selvfølge. Du kan også drikke prosecco til lettere retter av fisk og skalldyr. Og så kan du lage drinken Bellini, hvor prosecco er hovedingrediensen. Her er noen gode oppskrifter:

Antipasti mista

Spaghetti med scampi

Bellini

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir ribbe perfekt

Her er oppskriftene på alle julekakene

Pannekaker med ny topp

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning