Spa og shopping i vakre Tallinn

Denne byen er som skapt for venninneturen.

Spa og shopping i vakre Tallinn
Spa og shopping i vakre Tallinn
Publisert Oppdatert
Med ruskevær og kaldere temperatuerer er senhøsten den perfekte tiden for et lite hverdagsavbrekk. Ta med deg venninnne på en langhelg til Tallinn, med shopping, spa og koselig byvandring. Vi har fått tips fra Marit Schiefloe hos Spa Travel om hvordan vi får venninneturen helt optimal.

Les også: Høstkyss i Lisboa

Les også: Helgetur med jentene

Les også: New York, New York


Gode priser

De baltiske byene har blitt populære reisemål for nordmenn de siste årene. Og med god grunn. Her er det mye ferie for pengene, og spesielt venninnegjengen kan få en herlig tur hit.

- Tallinn er først og fremst en perfekt destinasjon for shopping og spa. Men den stemningsfulle gamlebyen kan også by på gode restuaranter og koselig vandring i smågater. Det er virkelig en perfekt destinasjon for en en venninnehelg, forteller Schiefloe.

Selv om Tallinns poularitet har vokst de siste årene, har prisnivået allikevel holdt seg lavt. Det vil si at man har mange muligheter, selv om ikke budsjettet er så stort.

- Man kan selvsagt finne luksushoteller og gourmetrestauranter med høyere priser i Tallinn også. Men prisnivået i de baltiske landene generelt er fortsatt lavt og en gjennomsnittlig hotellovernatting koster fra 350 kroner per person, per natt, og en times spabehandling kan du få til cirka 300 kroner, sier Schiefloe.


Aktive dager

I tillegg til en herlig småbysjarm har også gamlebyen artige opplevelser for jentegjengen.

- Det ligger mange koselige og fine butikker i dette området. Her får dere alt fra moderne fashion til annerledes russisk mote. Dessuten finner dere flotte linvarer her til en billig penge, forteller Schiefloe.

Når det er på tide med litt påfyll er det mange sjarmerende restauranter å velge mellom. En kopp varm te eller glühwein varmer godt i kroppen. Eller kanskje det frister med noe helt annet?

- Jeg anbefaler alle å stikke innom Hansa, en bar med hjemmelaget brygg, som ligger ved inngangen til Gamlebyen, sier Schiefloe.

Velg kvalitet

Spamulighetene er mange i den sjarmerende byen og et must på venninneturen. En times avslappende massasje etter shoppingturen er vel ikke å forakte? Stemningen kommer raskt på topp med et glass sprudlevin i boblebadet etterpå. Men det er viktig å velge riktig spa for å sikre dere en god opplevelse, mener Schiefloe.

- Jeg anbefaler at venninnegjengen undersøker spamulighetene godt på forhånd. Mange steder har spaterapeuter som ikke snakker engelsk, noe som kan føre til en dårligere opplevelse. Generelt er kvaliteten på terapeutene høy, men det hjelper lite hvis kommunikasjonen er dårlig, forklarer hun.

Spabehandlingene er billige, men noen steder litt dyrere enn andre. Selv om de koster mer, kan det allikevel være at det er disse dere bør satse på.

- Prisnivået svinger litt og avhenger av standard på hotellet eller spa-anlegget. Det er ikke alltid man bør oppsøke det aller billigste. I Tallinn har hotellene med spa-avdeling et godt og trygt tilbud til turister. Det heter at man får det man betaler for, og det stemmer som oftest for spatilbudene i Tallinn, sier Schiefloe.

Her bor dere bra

  • Hotel Telegraaf er et sjarmerende 5-stjerners hotell med gode priser midt i sentrum og med kort vei til gamlebyen. Hotellet har en liten spa-avdeling, med gode behandlinger og flinke terapeuter. Et perfekt alternativ for venninne-gjengen.
    Pris: Dobbeltrom fra ca. 1500 kr per natt.

  • Hotel Meriton ligger 8 minutters gange fra gamlebyen og er også et godt alternativ. Dette er et noe større hotell og med en større spa-avdeling. Her er også prisene litt lavere enn hos Hotel Telegraaf.
    Pris: Dobbeltrom fra ca. 1200 kr per natt.

  • TIPS: Velg dere helst et 4- eller 5-stjerners hotell. De som har færre stjerner enn dette har ofte veldig varierende standard.
innninininin ekstrabilde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning