Høstkyss i Lisboa

Ta med deg kjæresten til ett av høstens mest romantiske reisemål.

Høstkyss i Lisboa
Høstkyss i Lisboa
Publisert Oppdatert
Vi er overbevist. Vi må ta med kjæresten til Lisboa i høst! Vakre, stemningsfulle bydeler, gammeldagse trikker, deilige matopplevelser, romantisk atmosfære og spennende shopping. Alt dette til en fornuftig pris. Hva er det egentlig å lure på? Drøm deg bort i gode reisetips fra Monica Thorsen, selgerleder hos Ticket på Lillestrøm, og begynn planleggingen nå!

Les også: Hit reiser du med venninnene

Les også: Riktig reisetilbehør

Les også: Pakk praktisk


Se og nyt


Det er mye å se på i Lisboa. Men like herlig er det å bare være. Nyt et glass hvitvin på en fortauskafé, se på folkelivet og trekk inn en vakker og levende by med masse, herlig temperament og søreuropeisk sjarm.

Hopp på de gammeldagse trikkene, heisene og taubanene for å komme dere rundt i byen. Hver tur vil være en opplevelse. Besøk forskjellige bydeler som alle har sin egen sjarm, spesielt bydelen Alfama er å anbefale. Her får dere flott arkitektur og snirklete, labyrintaktige gater.

Planlegg en overraskelse


Hva med å overraske din kjære på turen? Ingenting er så artig som å by på en uventet og spesiell opplevelse! Både Benfica og Sporting Lisboa hører hjemme i Lisboa, så hvis kjæresten din er fotballinteressert er det store sjanser for at denne overraskelsen vil falle i smak. Billettene fås kjøpt på hjemmearenaene, og er mye billigere enn i mange andre, store europeiske byer. Her får dere ikke bare en fotballkamp, men også opplvelsen av et fantastisk folkeliv og en helt spesiell stemning.

En bonus er jo også at en artig fotballoverraskelse kan bidra til litt ekstra velvilje når det er på tide å kaste seg over Lisboas herlige shoppingmuligheter!

Shop till you drop


Her er det nemlig et fantastisk utvalg av butikker! Hva med å dra en kort tur ut av sentrum når dere blir slitne av å vandre gatelangs? Her finner dere det enorme kjøpesenteret Colombo med et stort utvalg av både kjente kjedebutikker og mindre lokale varianter. Med tanke på de lave prisene er det verdt å sette av noen timer til shopping i denne byen.

Søk ut


I tillegg til å være en by med mange spennende tilbud, er Lisboa også et utgangspunkt for flere flotte utflukter. Opplev store herregårder, eventyrslottet Pena, det kongelige slottet, og frodige, romantiske hager i Sintra, bare en liten togtur unna Lisboa.

Et annet alternativ er fantastiske Cascais, også en kort togtur ut av byen. Her får dere flotte strender, hyggelige tavernaer og en helt herlig atmosfære.

Mat og drikke


Lisboa kan virkelig by på kulinarisk nytelse. Det som en gang var enkle retter servert med kokte poteter og en enkel salat, har utviklet seg til å bli store matopplevelser i takt med byens oppdagelse av kulinariske talenter. Her får du alt fra gode, klassiske restuaranter til spennende nykommere og gode, budsjettvennlige alternativer.

Bo bra


Hoteller finnes selvsagt i alle prisklasser. Her er Thorsens favoritter:

Lavpris: Suico Atlantico, et veldig sentralt og bra bosted til ca. 600 kr pr døgn.

Middels: Hotel Mundial ligger meget sentralt til. Fra dette hotellet kan du gå til alt. Hotellet har fire stjerner og ligger på ca. 1100 kr pr døgn.

Luksus: Avenida Palace, et førsteklasses hotell med toppbeliggenhet til ca. 2000 pr døgn.


Romantiske tips


Det er ikke vanskelig å få romantikken til å blomstre i en by som Lisboa. Her er noen romantiske aktiviteter for dere som virkelig vil kjenne på kribling og forelskelse:

  • Kjør den herlige trikken til Castelo Sao Jorge og nyt den fantastiske utsikten.
  • Sett dere på en liten fortauskafe med rutede duker på bordene, og del en flaske Vinho Verde.
  • Se en Fadoforestilling. Dette er en helt spesiell og sterk opplevelse som bare fås i Portugal. Fadorestaurantene finnes i Alfama og Bairro Alto og dere vil ikke gå uberørt derfra.
  • Ta toget ut til vakre Cascais. Hvis været tillater det kan dere ta et deilig bad, og gi hverandre et herlig, langt kyss i Atlanterhavet.


ekstrabilde byen.300x188

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning