New York, New York

10 gode grunner til å elske denne fantastiske byen.

Publisert Oppdatert
"Start spreading the news, i am leaving today. I want to be a part of it, New York New York".

Frank Sinatra er ikke alene om å synes at New York er en spennende by, hvor "alt" skjer. Hvert år inntar nemlig millioner av turister kjente severdigheter som Empire State Building, Ellis Island, Frihetsgudinnen, Times Square og utallige museer.

Det finnes tusenvis av grunner til å elske den pulserende storbyen, som har fostret stjerner som Woody Allen, Jerry Seinfeld, Andy Warhol og Lou Reed, for å nevne noen.

Her er 10 gode grunner til å elske New York:

1. Aldri kjedelig!
Det skal mye til for å kjede seg i New York. Og hvorfor skal man, når man har verdensberømte severdigheter, fascinerende historie, et hav av kulturtilbud, mote, restauranter, musikaler, museer, konserter, festivaler og utstillinger rett rundt hjørnet?

2. Bydelene
New York er mye mer enn Manhattan. Byen har fem bydeler, og har du ikke sett Brooklyn, The Bronx og Queens, så har du bare sett en liten del av verdensmetropolen. Hopp på toget og opplev noe annet!

3. I SATC-gjengens fotspor
Er du en av de mange som har grått, ledd og kost deg gjennom seks sesonger og to filmer med Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha? Da kan du ha stort utbytte av en guidet tur gjennom byen, ta en drink og sladreprat på samme sted som de berømte jentene og shoppe på favorittstedene deres.

4. Masse museum
Er du av typen som elsker å gå i museer når du er på reisefot, er New York definitivt stedet. Her kan du boltre deg fritt i mange forskjellige museer. Vi nevner i fleng:
 
  • American Museum of Natural History
  • FusionArts Museum
  • Skyscraper Museum
  • Children's Museum of Manhattan
  • Edgar Allan Poe Cottage
  • New York Hall of Science
  • The Metropolitan Muesum of Art

5. For turgåeren
Blir du lei av byens kjas og mas kan du rusle rundt i Central Park, eller ved elvene rundt Manhattan. Her kan du når som helst ta deg en båttur og oppleve litt natur i hjertet av byen.

6. Hele verden - i en by
Det er sagt at en New Yorker kan reise over hele verden uten å forlate nabolaget. For hvor ellers kan du stå på et gatehjørne og høre 10 forskjellige språk samtidig eller spise mat fra et dusin ulike land på et par kvartaler?

7. Lekre søtsaker
Man er bare nødt til å elske en by som inneholder masse lekre kreative cupcakes i alle farger og fasonger. Sjekk blant annet ut:


8. Julestemning
Tar du turen innom storbyen i førjulstida bør du ikke gå glipp av den store julegrana på Rockefeller Center, som tennes i begynnelsen av desember. Eller hvorfor ikke ta deg en tur på skøyteisen?

9. Som på film
Du har kanskje sett kjente deler av byen på film eller i serier, men ingen ting er som å se den i virkeligheten. Noe av det mest "amerikanske" i New York er kanskje Times Square, med sine rullende neonskilt i alle regnbuens farger.

10. Shopping
New York har alt ditt shoppinghjerte måtte begjære; enorme varehus og designerbutikker på 5th Avenue og Upper East Side, alternative og hippe bruktbutikker, personlige kles-, -smykke og skobutikker, kjente merkevarer innen elektronikk med mer.

Kilder: Altomreiser.no, travels.kilroy.no, viatorcom.no, 39thandbroadway.com, hotellernewyork.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning