Undertøyet som løser alle kriser

Sexy rumpe for 250 kr

Aldri mer hengepupper, flat rumpe eller "love handles". Her er duppedittene som fikser det meste!

BOOTYLICIOUS: Trusene som gir deg ekstra fylde ser kanskje ikke så sexy ut som denne, men det gjør inegnting når buksen er på.
BOOTYLICIOUS: Trusene som gir deg ekstra fylde ser kanskje ikke så sexy ut som denne, men det gjør inegnting når buksen er på. Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Har du en kjole du elsker, men som du lar være å bruke fordi du ikke kan ha bh under? Eller er det kanskje en bukse du drømmer om, men som du føler du har for flat rumpe til å bære? Slapp av! Det er ikke den ting litt fancy undertøy ikke kan hjelpe deg med. Og da snakker vi ikke bare om shape-truser og -strømpebukser.

Vet du hva om finnes?

Det finnes nemlig et hav av duppeditter.

- For mange tror jeg det er en hel verden av hjelpemidler der ute, som de ikke vet eksisterer, sier stylist Eirik Mogseth.

Som stylist på motevisninger er han selv avhengig av fashiontape, også kalt Hollywoodtape, når han kler på modeller for catwalken. Den dobbelsidige tapen holder plaggene på plass og kan definitivt være like nyttig utenfor catwalken, som på.

- Den er veldig praktisk og enkel å bruke, så den kan være veldig fin å ha for hånden, sier Mogseth.

HEMMELIGE TRIKS: Disse undertøys-duppedittene kan fikse det meste. (F:v.) Klistre-bh fra Underwearsolutions.com (ca.160 kr), Hollywood Strap Ease skulderbeskyttere fra bubbleroom.no (99 kr), polstret truse fra Spanx/Nelly.com (995 kr), V-bra fra Magic (445 kr), Hollywood Fashion Tape fra Nelly.com (99 kr), Love Handle Reducer fra Magic (295 kr), bh-forlenger fra Magic (145 kr), bh-klips fra H&M (29,50 kr), usynlig stringtruse fra Magic (135 kr for 3-pk), rumpeinnlegg (booty pads) fra Siliconebody.com (ca. 450 kr).
HEMMELIGE TRIKS: Disse undertøys-duppedittene kan fikse det meste. (F:v.) Klistre-bh fra Underwearsolutions.com (ca.160 kr), Hollywood Strap Ease skulderbeskyttere fra bubbleroom.no (99 kr), polstret truse fra Spanx/Nelly.com (995 kr), V-bra fra Magic (445 kr), Hollywood Fashion Tape fra Nelly.com (99 kr), Love Handle Reducer fra Magic (295 kr), bh-forlenger fra Magic (145 kr), bh-klips fra H&M (29,50 kr), usynlig stringtruse fra Magic (135 kr for 3-pk), rumpeinnlegg (booty pads) fra Siliconebody.com (ca. 450 kr). Foto: Produsentene

Populære hjelpere

Også innehaver av kjolebutikken Anna Johnsson & Friends, Hanne Martinsen ser stor nytteverdi i de små hjelpemidlene. Og det er også hennes erfaring at kundene ikke kjenner til alle mulighetene.

- Jeg tror at det er mange som ikke vet at disse tingene finnes, så jeg må som regel introdusere produktene for kunden, forteller hun.

Men de små hjelpemidlene blir godt mottatt og er viktige verktøy for Martinsen når hun skal få en kjole til å sitte perfekt på kunden.

- For meg er det helt naturlig å trekke inn disse hjelperne hvis en kjole krever det. Er det åpen rygg på kjolen er det supert å ha en bh som kun er klistret til brystet foran, slik at man slipper stroppen rundt ryggen. Velger man en stroppeløs kjole føler mange en trygghet i å bruke en fashiontape for å holde kjolen på plass. Tapen er også uunnværlig om man velger en kjole med en dyp og løs utringning. Da gjelder det å holde kjolen på plass.

Dropp stroppen

UTRINGET: Disse kjolene krever sin tape. Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow og Charlize Theron har garantert sikret seg fra puppeglipp.
UTRINGET: Disse kjolene krever sin tape. Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow og Charlize Theron har garantert sikret seg fra puppeglipp. Foto: Stella Pictures

Selv om det finnes mange nyttige hjelpere på undertøysmarkedet er det ikke nødvendigvis alle oppfinnelser som fungerer like godt. Har du allerede testet noen ulike varianter, har du kanskje vært innom den gjennomsiktige bh-stroppen? Selv om hensikten er god ved den "usynlige" stroppen, er det ingen grunn til å satse på den, mener stylisten.

- Det ser ofte bare enda verre ut. Det blir rett og slett tacky. Man kan late som om den ikke syns, men det gjør den, sier Mogseth.

Den blanke stroppen er dessuten et tegn på latskap, mener han.

- Nordmenn er litt late når det gjelder slike ting. Det blir en halvveis løsning som ikke fungerer. Da er det bedre å satse på en stroppeløs bh og fashiontape.

Syns du det er vanskelig å finne fram i jungelen av undertøy, push up, hold -in, taper og "kyllingfileter"? Spør om hjelp, oppfordrer Mogseth.

- Veldig mange rasker med seg undertøy i butikken uten å vite hva de egentlig trenger. Spør om råd i undertøysforretningen. De vet hva som finnes og kan hjelpe deg med å velge riktig.

Hva trenger du?

For å gi deg et lite innblikk i hva som faktisk finnes der ute har vi laget en liten liste over noen av de praktiske hjelperne. Sjekk ut om du kan ha bruk for noe av dette:

Fashiontape

NY RUMPE: Denne lekre varianten av en truse får du for ca. 250 kr hos nettbutikken Underwearsolutions.com.
NY RUMPE: Denne lekre varianten av en truse får du for ca. 250 kr hos nettbutikken Underwearsolutions.com. Foto: Underwear Solutions

En dobbeltsidig tape som festes på topper eller kjoler som trenger å holdes på plass. Passer godt til stroppeløse plagg eller løse plagg med dyp utringing.

Polstret truse

En truse med padding i rumpa som skal gi en illusjon av fyldig bakdel. Passer for de som trenger litt ekstra hjelp til å fylle bukser og skjørt.

Skulderputer i silikon

Disse skulderputene legges rett på huden og skal gir deg bredere skuldre. Passer for de som har små skuldre og som sliter med å fylle bluser og andre løse overdeler. Disse er også et godt alternativ til vanlige skulderputer, som fort kan se uekte ut.

Bh-klips

Små klips som du samler bh-stroppene med, bak på ryggen. Har du en kjole eller topp med bryterygg, vil denne klipsen enkelt skjule bh-stroppene. Passer også for de med smale skuldre som sliter med at bh-stroppene sklir ned.

Usynlig string

En bitteliten engangs-string som du klistrer på huden for å skjule alle spor av undertøy. Passer godt under figurnære kjoler og skjørt i tynne materialer, hvor det er vanskelig å skjule undertøyssømmer.

Klistre-bh

En bh uten rygg og stropper i silikon som klistres på huden. Passer til bruk under stroppeløse kjoler eller topper, eller plagg med åpen rygg, lav front eller åpne sidepartier.

Svetteputer

Tynne puter som trekker til seg fukt og svette. De festes på innsiden av plagg og kan sitte i flere dager, avhengig av type. Passer for de som sliter med svetteringer.

Love handle-reducer

En bred tape som skal fjerne "love handles". Festes rundt hoftene der huden legger seg over bukselinningen. Passer for de som ofte får "love handles" på grunn av litt ekstra fett rundt midjen, eller for de som har et høyt liv og som ofte ender opp med bukser som har for lav skjæring.

Bh-forlenger

Ekstra hakk til bh-festet. Festes på hektene bak i ryggen slik at bh-en få ekstra lengde. Passer for de som har vokst ut av en bh som de ønsker å beholde, eller for de som har kjøpt feil størrelse.

Nipple covers

Små klistrelapper til å feste på brystvortene. Passer for de som føler at brystvortene ofte blir synlige gjennom transparente eller tynne plagg.

Bluse-lukker

Små tapebiter som festes mellom knappene på bluser og skjorter som har lett for å sprike.

Puppeløfter

Tynne klistrelapper av silikon som klistres på brystet etter at man har løftet det til ønsket høyde. Passer for de som syns brystene har sunket noe lenger ned enn ønskelig.

Les også:

Undertøyet som gjør underverker

Kle deg slank

Slik velger du riktig bh

Undertøy til bryllupsdagen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning