Undertøy til bryllupet

Velg riktig undertøy til brudekjolen din

Dette bør du vite før du kjøper brudekjole.

Publisert Oppdatert
Er du i gang med kjolejakten? Eller har du kanskje funnet drømmekjolen alt? Da er det på tide å tenke på undertøyet! Det er nemlig lurt å være tidlig ute, og kanskje er det nettopp undertøyet du bør kjøpe aller først.

Tidlig ute

- Det er en stor forskjell på å prøve en brudekjole med godt og tilpasset undertøy på seg sammenlignet med noe gammelt og utvasket. Derfor anbefaler vi at du titter på ulike brudkjolefasonger du liker, for så å kjøpe undertøy som passer til dette og deretter prøve kjole, forteller Wenche Skjellnan hos undertøysbutikken Det lille under i Oslo.

Det er selvsagt ikke alle som vet hva slags kjole de er ute etter, og da blir det vanskelig å vite hvilket undertøy man skal velge seg. Men tenk helst på undertøyet i forbindelse med kjoleprøvingen uansett, anbefaler Skjellnan.

Tips

  • Har du kjøpt kjole er det lurt å tegne på kroppen hvor lavt kjolen sitter foran og bak før du skal prøve undertøy.

  • Husk å få butikken til å forsegle trusen hvis du ønsker å deponere på undertøyet. En bh kan du prøve og levere tilbake. Det samme gjelder ikke for trusen.

  • Føler du at du må velge undertøy som er mer praktisk enn det er sexy? Kjøp deg to sett og skift før bryllupsnatten.

- De fleste vet i hvert fall litt om hva de liker og ikke liker. Uansett bør man skaffe seg godt undertøy til prøving av kjole. Eventuelt kan man deponere på undertøy som bh eller korsett og bruke det når man prøver, sier hun.

Ikke for alle

Selv om utvalget av undertøy er enormt er det ikke alt som er like lett å få tak i. Derfor kan det være lurt å sjekke ut hvilket undertøy som passer din fasong før du kjøper kjole.

- Det er ikke alt undertøy som passer alle fasonger. For eksempel er det vanskeligere å finne stroppeløse bh-er i de aller største størrelsene, fordi en stor byste trenger mer støtte enn denne typen bh kan gi. Det kan være lurt å vite før man velger snitt på brudekjolen. Spør om råd i en undertøysbutikk og få hjelp av de som kan dette, oppfordrer Skjellnan.

Velg riktig

Er du i gang med kjolejakten kan det derfor være lurt å tenke litt på undertøyet mens du titter. Her får du Skjellnans råd om hvilket undertøy som passer til hvilke kjolefasonger.

Stramt korsettliv:

Hvis korsettlivet har innsydd cup kan du gå helt uten bh til slike kjoler. Har den ikke det, vil en stroppeløs bh være riktig. Kombiner med en lekker truse med fine detaljer.

Stramt liv uten korsett:

Til disse kjolene anbefaler jeg et korsett eller en body. Husk å velge undertøy uten for mye detaljer og blonder slik at det ikke synes gjennom kjolen.

Empireliv:

Ofte har kjoler med empireliv stropper over skuldrene. Da vil en god bh med lekre blonder være et godt valg. Et lekkert korsett eller en body er også gode alternativer til disse kjolene, gjerne kombinert med fine strømper.

Lav rygg:

Velg deg et korsett eller en bh med lav rygg. Husk at ikke alle bør ha kjoler med lav rygg på grunn av bredden på ryggen og størrelsen på bysten. De som trenger en stor cupstørrelse trenger også mye støtte, og det er vanskelig å få til hvis ryggen er bar.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning