Sexy bak

Slik velger du truser som gjør rumpa fin.

Publisert Oppdatert
Mange bruker lang tid på å finne den perfekte bh-en. Men ofte glemmer vi at trusen vi velger er minst like viktig. Den kan hjelpe deg å vise fram rumpa fra sin beste side, og hvem vil vel ikke det?

Her får du ekspertens råd.

Les også: Spriter opp antrekket

Les også: Gjør et veske-kupp

Les også: Sorte kjolefavoritter


Fortjener oppmerksomhet

- En bh bruker vi gjerne flere dager, mens en truse skifter vi hver dag. Det betyr at vi trenger langt flere truser enn bh-er, og at de bør være av god kvalitet for å tåle mange vask, forteller Anita Rochmann, butikksjef hos Change på Ski Storsenter.

Mange er lite bevisste når de velger truse, og vet kanskje ikke nok om hvordan en truse skal sitte og føles. En truse skal nemlig først og fremst føles bra.

- Det at trusen er behaglig å ha på er svært viktig. Ikke noe er så irriterende som en truse som gnager. Optimalt sett skal du nesten ikke kjenne at du har på deg en truse. Det er da den er perfekt, forteller Rochmann.

Spør om råd

Å gå på truseshopping kan være en prøvelse, i hvert fall hvis du skal gjøre det på egen hånd.

- Vi anbefaler alle å spørre om hjelp når de skal handle truser. Butikkpersonalet lytter til dine behov, finner ut hva som er viktig for deg, og hjelper deg med å finne gode alternativer mens du prøver, forteller Rohmann.

For det er faktisk meningen at du skal prøve trusene i butikken. Mange tenker at det er tabu å prøve truser, men det er det slett ikke.

- Prøv alltid truser utenpå din egen. Da er det enklere å finne ut hva du føler deg vel i, og hva som passer din fasong, anbefaler Rochmann.

Tenk deg om

Vær også bevisst på hva du skal bruke trusen til. Det er nemlig viktig å tenke på antrekket når du velger truse. En truse som føles bra under en jeans, gjør ikke nødvendigvis det under en tettsittende kjole. Under et slikt plagg er det viktig at trusen gjør jobben sin, uten å synes.

- Bruker du løse plagg har du selvsagt mange muligheter, men under en trang kjole er det vanskeligere. Velg deg en truse uten tykke kanter og sømmer, og helst av glatt nylon, slik at andre stoffer legger seg pent utenpå, forteller Rochmann.

I tillegg til et godt materiale er også størrelsen avgjørende for hvordan resultatet blir.

- Riktig størrelse er veldig viktig, både for utseende og komfort. En den for stor vil den skli ut av plass. Er den for liten vil huden tyte ut under kantene, forteller Rochmann.

Truse til din fasong

Det finnes mange ulike trusefasonger. Hvilken passer deg? Her kommer en liten oversikt over hvilke trusefasonger du bør velge.

String

Her er det minimalt med dekkevne. Denne trusen egner seg perfekt til tettsittende kler som trange bukser, skjørt og kjoler, hvor en trusekant blir veldig synlig.

Passer for deg som ikke trenger støtte til bakdelen og for deg som har flat rumpe som ikke vil ha en truse som klemmer den ytterlige sammen.

Tai

Denne trusen har ordentlig høy skjæring. Mange forbinder denne med 80-tallet da dette var skikkelig hett.

Passer for deg som ønsker å skape en illusjon av lengre ben.

Bikini

Dette er den mest bruke trusefasongen vi har og den klassiske fasongen de fleste forbinder med ordet «truse». Den egner seg til det meste av klær fordi kantene går så langt ut på sidene at den ikke syns under klærne.

Passer for deg som liker å dekke rumpa, og som ønsker litt støtte og løft. Velg gjerne en variant med løfteeffekt.

Midi

Denne trusen ligner bikinitrusen, men er lavere og smalere. Den egner seg derfor dårlig til trange plagg fordi den skaper tydelige trusekanter.

Passer for de som ønsker en truse som dekker, men som er noe nettere. Den er også flatterende for de med smale hofter.

Maxi

Her er det maksimal dekkevne for rumpa. Denne dekker hele rumpa og føles ofte bestemorsaktig. Men det finnes mange fine retrovarianter av denne på markedet nå, og mange med løft- og hold-in-effekt.

Passer for de med mye former som ønsker støtte og kontroll. En høy versjon av denne passer også for de som ønsker seg et løft.

Hipster

Denne trusen er lavere på livet og dekker mye av rumpa. Denne kom ordentlig på plass i butikkhyllene i kjølevannet av de lave bukselinningene og passer derfor godt til disse buksene.

Passer for deg som liker lave liv i buksene og som har en liten og nett rumpe, som ønsker å gi inntrykk av litt mer volum. Pass på at den dekker godt nok til å unngå synlige trusekanter. Husk at denne fasongen kan gjøre at bena dine ser kortere ut.

Boxer

Boxershortsen er den mest dekkende varianten og kan være enten ettersittende eller løs. Den gir mye støtte og kan brukes under det meste hvis den sitter tett på kroppen. Den løse varianten kan fort klumpe seg og bør brukes med omhu.

Passer for de som ønsker maks støtte og dekke. Det finnes varianter med hold-in-effekter som hjelper fasongen, fine til deg som trives med litt ekstra støtte fra undertøyet.

Se alle de lekre trusene i bildekarusellen øverst på siden og finn dine favoritter!

bildebilde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning