Undertøyet som gjør underverker

Slik velger du undertøyet som får fram det beste ved deg.

Publisert Oppdatert
Skal du se virkelig bra ut i et antrekk bør det ikke være tilfeldig hvilket undertøy du velger. Riktig undertøy kan nemlig være grunnlaget som gjør at antrekket kommer helt til sin rett, på nettopp din kropp. Det gjelder dermed å velge riktig.

Få hjelp

Å kjøpe undertøy kan være en prøvelse. Trange prøverom og lite flatterende lys frister ikke til avkledning. Men det må til, mener eier og daglig leder av Netty Undertøy, Berit Torkildsen.

- Selv om du vet målene dine er det veldig viktig å prøve undertøy på. Jeg ser mange skriverier om hvordan man måler seg fram til riktig bh-størrelse, men veldig ofte blir dette helt feil, mener hun.

Les også: Knæsj sommer

Les også: Dette er trendy

Les også: Fresh på jobb


Undertøy kan nemlig være veldig forskjellig. Selv om størrelsene følger mål er det andre faktorer som også påvirker hvordan det sitter på kroppen, forteller Torkildsen.

- Undertøy er forskjellig både når det gjelder elastisitet og fasong. En BH kan derfor være veldig ulik en annen selv om de er i samme størrelse og fra samme merke. Målene dine er et utgangspunkt, men ingen fasit. Uansett hvordan målene dine er, så er det viktig å bruke god tid, prøve seg fram og få god hjelp av fagfolk, sier hun.

Finere kropp

Det er ingen tvil om at undertøy som sitter godt føles bra og er behagelig å ha på. Men hvor mye har undertøyet egentlig å si for hvordan vi ser ut? Alt, mener Torkildsen.

- Får man på seg riktig undertøy kan man oppleve plutselig å få mindre mage, man ser en flottere figur og bedre kroppsholdning. Alt ser så mye bedre ut, også klærne, sier hun.

Noe for alle

Uansett hvilke utfordringer du skulle ha når det gjelder undertøy skal det være mulig å gjøre noe med det. Stadig flere merker tilbyr undertøy med shape-effekt som hjelper deg å forme kroppen slik du vil, enten du ønsker deg større rumpe, smalere midje, større pupper eller jevnere silhuett. Mulighetene er mange.

- Man kan få tak i de rareste ting, sier Torkildsen, og forteller videre: - Det finnes noe for alt! Men husk å prøve undertøyet på, uansett. Ikke alle klarer å gå med undertøy som strammer. Sånn er det bare.

Ikke stygt alt som strammer

Selv om shape-undertøyet utvilsomt har sine fordeler er det noe vi har savnet, nemlig et lekkert design. Det hjelper ikke på komforten at undertøyet, i tillegg til å stramme og dytte, også ligner på bestemors.

Men endelig har det begynt å skje noe på denne fronten også. Sammen med de enkle, glatte stoffene, ser vi nå også detaljer som blonder og sløyfer. I tillegg til hudfargetonene, sort og hvitt dukker det også opp andre og friskere farger som rosa, lilla, grått og beige.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning