Fortell dette til din kjære

Kommunikasjon er og blir det viktigste i et lykkelig parforhold.

Publisert Oppdatert
Kunne du ønske partneren din kom med søte kommentarer og komplimenter oftere enn han gjør? Flytt heller fokuset ved å fokusere på hva du forteller ham!

Det finnes jo flere ting du bør si til din partner hver eneste dag, det handler rett og slett om å få en positiv kommunikasjon og interaksjon den du elsker. Og dersom du begynner å fokusere på dette skal du ikke se bort fra at han blir "smittet".

1. "Jeg elsker deg"

Tre ord som tilsammen gir et enkelt, direkte, kraftfullt og dypt meningsfylt uttrykk. Ikke fall i fellen med å tenke; "Jeg behøver ikke fortelle at jeg elsker ham, for det vet han godt". Samtidig bør dette være ord man ikke slenger om seg med - ikke si det hvis du ikke mener det.

Les også: Liker han deg?

Les også: Konstruktiv krangel

Les også: Det vi ikke forteller partneren2. "Jeg er så heldig som får være sammen med deg"

Hvis du virkelig vil at han skal føle seg elsket, skal du fortelle hvor heldig du føler deg som får være sammen med han. Tenk på hvor fantastisk det er å få vite at det er en velsignelse å dele sitt liv med deg!

3. "Du er vakker"

Parterapeuter har erfart det gjennom mange års praksi; de lykkelige parene er de som tenner på hverandre - selv etter mange års samliv. Og det gjør de fordi de ser på de mest positive sidene av hverandre - både fysisk og mentalt.

4. "Jeg vil høre din mening"

Lykkelige par beundrer og respekterer hverandre. De verdsetter hverandres mening. Den mest betydningsfulle rådgiveren i livet ditt bør være din partner. Ved å spørre han om hans mening, og ved å erkjenne hans visdom, bygger dere sterke bånd sammen. Han bør selvsagt gjøre det samme tilbake.

5. Pek på en positiv ting

Prøv for eksempel å si; "har jeg noensinne fortalt hvor mye jeg beundrer din måte å behandle andre på?". Eller "du er så god og tålmodig med ungene". Husk at det skal være en ekte styrke du fremhever.

Kilde: ekstrabladet.dk, psychologytoday.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen