Tilfredstille kvinnen

- De må slutte å bare tenke "ut-inn" under sex

- Kvinner har like mye lyst på sex som menn har.

MISFORSTÅELSE: - En stor misforståelse jeg tror regjerer hos menn er at kvinner ikke har lyst på sex like mye og ofte som det menn har, mener sexolog Siv Gamnes.
MISFORSTÅELSE: - En stor misforståelse jeg tror regjerer hos menn er at kvinner ikke har lyst på sex like mye og ofte som det menn har, mener sexolog Siv Gamnes. Foto: Colourbox.
Publisert Oppdatert
KVINNERS PENIS: - Jeg itror kke at menn vet at kvinner har omtrent like stor klitoris som en vanlig penis, at klitoris faktisk kan være opp til 10 centimenter lang. Derfor burde menn bli flinkere til å stimulere denne delen av kvinnen, sier Gamnes videre.
KVINNERS PENIS: - Jeg itror kke at menn vet at kvinner har omtrent like stor klitoris som en vanlig penis, at klitoris faktisk kan være opp til 10 centimenter lang. Derfor burde menn bli flinkere til å stimulere denne delen av kvinnen, sier Gamnes videre. Foto: Privat.
ANSVAR: - Det høres forslitt ut, men kvinner trenger vanligvis å merke at han byr på seg selv og tar ansvar for hele familien før hun får til å gi seg hen, sier sexolog Gro Isachsen.
ANSVAR: - Det høres forslitt ut, men kvinner trenger vanligvis å merke at han byr på seg selv og tar ansvar for hele familien før hun får til å gi seg hen, sier sexolog Gro Isachsen. Foto: Sexolog.no
SEX ER LEK: - Man må føle seg fram og være åpen. Sex er en parlek, og ikke en alvorssak, sier Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av Cpunktet.no.
SEX ER LEK: - Man må føle seg fram og være åpen. Sex er en parlek, og ikke en alvorssak, sier Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av Cpunktet.no. Foto: Cpunktet.no

- En stor misforståelse jeg tror regjerer hos menn er at kvinner ikke har lyst på sex like mye og ofte som det menn har. Dette burde menn bli mer opplyste om. I utgangspunktet har kvinner like mye lyst på sex som det menn har.

Det mener sexolog Siv Gamnes.

På samme måte som at kvinner har mye de burde vite om menns seksualitet, har også menn mye å lære om kvinners seksualitet, tror sexologen.

Klitoris er kvinnens penis

- Menn trenger å vite mer både om det fysiske aspektet ved kvinnelig seksualitet, og det psykiske hos kvinner. For eksempel tror jeg ikke at menn vet at kvinner har omtrent like stor klitoris som en vanlig penis, at klitoris faktisk kan være opp til 10 centimenter lang. Derfor burde menn bli flinkere til å stimulere denne delen av kvinnen, ikke bare tenke "ut og inn" under sex, sier Gamnes videre.

Samtidig mener sexologen at det ikke finnes noe fasitsvar på hvordan menn kan lære seg å tilfredstille kvinner på best mulig måte.

Hun hevder likevel at menn bør bli flinkere til å lytte til kvinner; både verbalt og nonverbalt;

- Man får mye ut av å lese partnerens kroppsspråk og lære å lese kvinnen bedre. Under samleie bør menn bli mer observant på hvordan kvinner reagerer, mange menn er i stedet for opptatt av å nå klimaks fort i stedet, sier Gamnes men understreker samtidig;

- Her kan kvinner bli flinkere til å si i fra til partneren sin også. Det viktigste for et godt sexliv er god kommunikasjon. Jeg tror at menn kan stille flere spørsmål til kvinner, mens kvinner må være mer ærlig.

Sexolog Gro Isachsen mener at menn lærer når kvinner kommuniserer hva som gjør godt for henne;

- Det vil si betydning av forspill for å skifte over til elskerinnemodus, hva slags kjærtegn som virker og at hun tør ta ansvar for egne orgasmer selv. Ved å vise ham hvordan hun selv kjæler med klitoris, lærer han, sier Isachsen til Kvinneguiden.

Den største forskjellen

Isachsen mener at den viktigste forskjellen mellom kvinners og menns seksualitet, som menn fortsatt kan for lite om, er at kvinner generelt trenger mer tid til i alle faser av responssyklusen enn det menn gjør.

- Kvinner trenger vanligvis mer tid til å tenne, bygge opp spenning og til å få orgasme. Årsaken til denne forskjellen er at menn har mer av tenningshormonet testosteron enn det kvinner har. De fleste kvinner trenger å vekkes seksuelt på en god måte, sier sexologen og forteller videre;

- Kvinner forteller at menn ofte blir for direkte i kjærtegnene og de kommer på feil sted. Begynner han for eksempel å kjæle med puppene hennes mens hun står på kjøkkenet og lager middag - uten at hun har hatt en erotisk tanke - føler hun lett det blir mer grafsing enn nytelse av det, mener Isachsen.

Isachsen tror også det er store forskjeller på hvor stor glede kvinner har av selve samleiet.

- Klitoris blir av den grunn ofte nedprioritert under samleiet og dermed forsvinner også hennes nytelse. Men her er det ikke bare menn som kan for lite. Svært mange kvinner tror det er noe galt med dem som ikke nyter som i pornoen, sier hun.

Still spørsmål

Cecilie Kjensli, innehaver av den erotiske nettbutikken og bloggen Cpunktet, mener derimot at menn i dag nok har stor kunnskap om hvordan de skal tilfredstille kvinner.

- Men praksisen kan nok variere alt etter hva slags erfaring han har. Det vanskeligste kan nok være å tolke den du er sammen med om hun ønsker det fort og hardt eller kjærlig og romantisk, men er det så nøye? Improvisasjon er jo greia. Man må føle seg fram og være åpen. Sex er en parlek, og ikke en alvorssak, sier Kjensli til Kvinneguiden.

Hun tror ikke at det behøver å være mer vanskelig enn å stille spørsmål til partneren sin om hva hun liker eller ikke;

- Hadde man kunnet lese hverandres tanker, ville det jo ikke vært noen sak, men er du som mann usikker, så er det jo bare å spørre seg fram hvis det ikke funker å prøve seg fram. Du merker jo på dama om hun koser seg eller ikke, sier Kjensli.

- Kvinner vil prate

Hjelp til husarbeid

- Det høres forslitt ut, men kvinner trenger vanligvis å merke at han byr på seg selv og tar ansvar for hele familien før hun får til å gi seg hen, sier Gro Isachsen og forklarer videre;

- Er begges innstilling at han må ha sex først før han bidrar til fellesoppgaver som å rydde hus, mens hun trenger å ha huset ryddig før hun får til å ha sex, låser ofte mulighetene seg.

Menn og kvinner er fra naturens side skapt forskjellige, og da skulle det bare mangle at man ikke har ulike behov og ønsker i et parforhold.

Men det er ett punkt som gjør menn og kvinner særlig ulike hverandre; behovet for å prate.

- Det vanligste kvinner legger vekt på i et samliv, som menn ikke legger like stor vekt på, er prating. Jenter kan skravle i timesvis med venninner, og blottlegger forholdet sitt hvis det er problemer, men den de må prate med er jo typen eller mannen, mener Kjensli.

Her er Gamnes hundre prosent enig;

- For kvinnen er praten og kosen viktig. Jeg tror at kvinner trenger å prate med partneren sin som "venninne", altså at partneren er en slags forlengelse av en venninne. Kvinner er oftere ute etter et tettere vennskap med sin partner enn menn er gjerne, sier Gamnes

Kjensli mener at problemet er at mange menn ikke er like vant til å snakke om følelser, eller at de er lei av å høre på "gnaginga".

- Så mitt råd er å svelge noen kameler og komme seg videre hvis det ikke er alvorlige problemer. Damer har en tendens til å henge seg opp i uvesentligheter hvis vi ser litt stort på det. Ingen er perfekte, og menn er som regel veldig tålmodige med alle nykkene våre, sier hun.

Blir mer lik hverandre

Selv om vi er ulike som kvinner og menn, mener Gamnes likevel at vi blir mer og mer like hverandre jo lengre vi er sammen i et forhold.

- Ulik forskning hevder dette. Det er jo logisk at det skjer med de parene som holder lengst ut med hverandre, man utvikler jo samme livssyn og grunnlag. Og er man i utgangspunktet veldig forskjellige fra hverandre, kan man likevel slipe hverandre mer til i kantene i løpet av årene, sier sexologen.

Gamnes påpeker også at det er mange par som ender opp med å ligne mer og mer på hverandre også fysisk.

- Hormoner gjør jo sitt til at menn utvikler mer østrogen med alderen mens kvinner utvikler mer testosteron, noe som jo påvirker utseendet.

Kjensli mener samtidig at dette kommer helt an på hva slags forhold man har, om man vokser og blir likere jo lenger man er sammen.

- Poenget er vel ikke å være lik, men det er en fordel å ha felles verdier. Det beste er å gi hverandre "slækk", ikke være så kontrollerende, og gjøre ting man liker i sammen, sier hun og forteller;

- Som mannen min sa til en fyr som satt og klaget på dama her forleden: - Hvis du ikke koser deg med jenta di, hva er vitsen med å være sammen da?

Les også:

Denne aldersgruppen er mest lykkelig

Få orgasmen til å vare

- Null sex kan være begynnelsen på slutten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen