Sovner etter sex

Derfor sovner menn etter sex

Mange menn blir trøtt og sovner etter sex. Dette kan du faktisk bidra med til å unngå.

UNNGÅ DETTE: Det finnes ting du kan gjøre for å holde liv i han etter orgasmen.
UNNGÅ DETTE: Det finnes ting du kan gjøre for å holde liv i han etter orgasmen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Mange kvinner klager på at partneren legger seg med ryggen til og sovner rett etter sex. Men selv hva du føler der og da, så er det faktisk ikke du som er årsaken til at han sovner.

- Dette er noe du absolutt ikke bør ta personlig, for det er faktisk en grunn for at menn sovner etter sex, forklarer nettredaktør i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

- Det er faktisk sant at menn blir trøtte av å ha sex.

En hormon-coctail som frigjøres i hjernen under orgasmen, har ifølge Ebbestad den virkning at hjernen går i sovemodus. Det hjelper heller ikke at tiden på døgnet hvor vi hyppigst driver med sengekos naturlig nok er i de sene kveldstimer.

Derfor sovner ikke kvinner

- Av en eller annen pussig grunn reagerer kvinnekroppen gjerne motsatt.

- Mixen av hormoner som frigis i en kvinnekropp etter orgasme er mer av det oppkvikkende slaget. Mange vil kose og småprate etter sexen.

Om det blir et problem at den ene vil kose og den andre vil sove oppfordrer nettredaktøren til variasjon.

SOVNER LETT: Etter en orgasme kommer menn i en restitusjonsfase som vanligvis betyr en liten blund.
SOVNER LETT: Etter en orgasme kommer menn i en restitusjonsfase som vanligvis betyr en liten blund. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos

Restitusjonsfase etter sex

EKSPERT: Maria K. Ebbestad ved Kondomeriet.
EKSPERT: Maria K. Ebbestad ved Kondomeriet. Foto: Foto: PETTER BERG.
EKSPERT: Sexologisk rådgiver, Anne Marie Pile
EKSPERT: Sexologisk rådgiver, Anne Marie Pile Foto: FOTO: Kine Øynes

Anne Marie Pile er sexologisk rådgiver. Hun forklarer til Kvinneguiden at dette handler om hormonet oxytocin.

- Oxytocin kalles gjerne for tilknytningshormonet, kjærlighetshormonet eller forelskelseshormonet. Hormonet påvirker vårt sexliv mer enn vi aner. Med litt kjennskap til oxytocin, kan vi kanskje forstå litt mer av hvordan dette påvirker både mannekroppen og kvinnekroppen.

- Under orgasmen frigjøres oxytocin, særlig fra hypothalamus, som sitter i hjernen, men oxytocin kommer også fra mannens prostata og testikler, og fra kvinnens eggstokker. Hormonet utløser sammentrekninger i kvinnens skjede og i mannens sæd og urinleder. Dette påvirker følelsen av avslappethet, samhørighet og ro i etterkant av orgasmen.

Unngå at han sovner etter sex

Her kommer Ebbestad med noen tips som kan hjelpe å holde liv i han etter orgasmen:

1. Gi ham et stort kompliment. Menn elsker å høre at de duger i senga. Fortell ham hva som drev deg til vanvidd, og han vil umulig sovne fra deg.

2. Gi ham en massasje. Det trenger ikke holde fingrene av fatet selv om sexen er over. En deilig massasje vil forlenge den fysiske kontakten og holde spenningen i kroppen lenge etterpå, men bare om du holder deg unna godsakene. De er ømme og trenger fred.

3. Foreslå å ta en dusj sammen. Tanken på deg tett inntil ham, varm, våt og naken, er en av guttas favoritter etter sex.

4. Ta på deg selv. Om han tar over, eller velger å se på, er ikke viktig. De fleste gutter synes det er fantastisk sexy å se en naken kvinne ta på seg selv ved siden av dem i senga. La ham få vite hvor deilig du synes sexen var, og at du utnytter spenningene mens han tar seg en pust i bakken.

- Nyt deg selv, og best av alt: Du skal se det blir en runde til på dere begge, lover nettredaktøren.

Visste du at...

Visste du at det er en diagnose som heter Orgasmolepsi?

Da sovner man rett etter orgasmen og det er altså ikke fordi man ikke gidder å kjæle med partneren, men fordi det er slik kroppen reagerer på orgasme.

Andre reagerer med å bli ekstra våken etter orgasme, og kan få problemer med å sove.

Kilde: Nettredaktør i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad

Les også:

Bikinitrusa som gir deg sprettrumpe

Faren er stor for at du har en av disse sykdommene

Nei, du får ikke "modellmus"

11 ting som gjør blowjoben bedre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning