Kle deg for vår!

Bort med tightsen, behold ballerinaskoene og skaff deg slengbukser!

Publisert Oppdatert
Det er tid for en real våropprydning i klesskapet ditt! Begynn med å se på innholdet i skapet og legg utdaterte plagg som ikke passer eller du ikke liker i fretex-posen. Deretter kan du rydde litt i sminkeskuffen din og kaste gammel sminke som du ikke bruker lenger.

Fornying

Nå skal du fornye deg selv og skapinnholdet, og når du gjør deg klar for våren og er det først og fremst farger det handler om! I år ser vi farger som virkelig "smeller", enkle, lyse plagg til neonaccessories.

Vi har hentet noen tips fra verdens mote-og trendeksperter; her er deres anbefalinger:

- Vær modig og prøv deg frem i klesveien, sier moteansvarlig hos iVillage, Elayne Fluker.

I følge moteansvarlig for Oscarutdelingen, Patty Fox, er klær som passer det absolutt viktigste.

- Mange kvinner leter etter de mest trendy klærne for å se yngre ut, men det første man skal se etter er klær som passer. Et plagg med passform som fremhever dine positive trekk, vil ta både år og kilo av deg! Selvtilliten man får kan alene gjøre deg til kveldens best kledde, sier hun.

Ut med tights

Vi må dessverre meddele at tightsen er ut denne sesongen! Moteguru Dara Fleischer forteller at du skal bytte ut tightsen med slengbukser med høyt liv, hun mener at denne moten er mer flatterende uansett figur.

Klarer du likevel ikke gi helt slipp på tighsmoten, skal du gå for hele strømpebukser i år. Strømpebukser med føtter finnes i alle mulige farger og er hot til våren!

Orange lepper

Makeupartisten David Scott forteller at toppdesignerne sender sine modeller ut på catwalken med en freshe ferskenfarget look i vår.

- Fokusere på kinn og lepper, og hold øyelokkene nøytrale. Etter at du har påført foundation, børste lett på en nøytral øyenskygge og avslutt med maskara. Deretter frisker du opp looken med orange på lepper og kinn, enten korallfarget eller ferskenfarget, det avhenger av hudtonen din, sier Scott.

Ballerinasko

En annen trend fra fjoråret er de flate ballerinaskoene. Disse vil fremdeles holde koken også i år skal vi tro ekspertene. Motestylist Tory Burch sier at ballerinaskoene virkelig hjelper med å variere et antrekk.

- Du finner de i alle farger og teksturer, og de er hippe og komfortable.

Moteriktig mor

Kjendisene pimper rett og slett opp barna sine på samme måte som de pynter seg selv. Derfor gjør de også mote ut av å matche barnet opp med egne trender. Stylist Chuck Casto sier at i år skal nye mødre være moteriktige på lik linje med sin baby.

- Over alt finner du designerklær for barn som matcher mors kule stil, sier han.

Ut med lugg

Hårguru Francky L'Official mener at tunge hårlugger er ut i år.

- Det som er in er virkelig morsomt hår. Kort hår er hot, men om du ikke ønsker å klippe dine lange lokker kan du få frisøren til å klippe håret ditt i etasjer. Dessuten er det også veldig hot med "rotete hår" som ser ut som det ikke er styla i det hele tatt, men egentlig har du brukt lang tid, sier L'Official.

Ut med fargede vipper

Du kan fremdeles bruke maskara - mye maskara! Sminkeguru Yvonne Hawker forteller at du ikke skal være redd for litt forandring, men påføre øyensminke med omhu.

- Øyelokket skal ha et hint med farge, og "less is more", så ikke overdriv. Påføre en lysere skygge på lokket og en litt mørkere i globallinjen. Mikser du to mørke skygger skal du legge den ene fargen i det innerste hjørnet av øyet og dra fargen til midten av lokket, og den andre fargen legger du fra det ytterste hjørnet og inn mot midten. Sørg for at du blander godt, sier hun.

Store vesker

Vi kan glede dere med at store vesker fremdeles er in! Og den gyldne regelen for håndvesker er enda jo større, jo bedre. Metalliske farger som gull og sølv holder fortsatt stand og passer til alle anledninger sier moteansvarlig i The Fashion Rag, Jason Jobson;

- Alle bør ha en gull- eller sølvveske i sin kolleksjon. Men du må gjerne mikse og trikse litt! Kjøp en flott kveldsveske som du også kan bruke på dagen, ingenting er kulere enn en veske som pynter opp litt sammen med stiletthæler, jeans, en kul strikkejakke eller t-skjorte.Kilder: iVillage, Cosmopolitan.com, Elle.com, timesonline, Fashionmagazine.com, Theage.com.auNyttige tjenester

FORUM

Underholdning