Hverdagspleie

Slik tar du vare på håret hver eneste dag!

Publisert Oppdatert
Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll gir deg de heteste hårtipsene for hverdagen!

Slitende hjelpemidler

Håret er noe av det mest slitesterke vi har på kroppen. Det skal tåle vær og vind, svette, vann, sjampo, spray, strikk og klemmer. I lengden vil håret likevel slites.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Dermed er gode produkter og riktig behandling essensielt for vakkert og sunt hår. Særlig dersom du vasker håret hver eneste dag;

- Bruk en mild sjampo. Kms "Moistrepair shampoo" er veldig mild og fin for både hår og hodebunn. Prøv å hoppe over føner og rettetang innimellom. Det vil hjelpe, forklarer Bjørnevoll.

Dersom man føner håret hver dag, slites håret veldig. Frisøren anbefaler derfor at du bruker en varmeekyttende krem som hjelper litt;

- Men på sikt ser man lett om håret fønes ofte eller får tørke selv, mener Bjørnevoll.

Også børsting av håret sliter på lokkene og Bjørnevoll grer håret sitt minst mulig når det er vått. Istedet kan man heller presse ut vann med et håndkle og heller gre lett igjennom det med fingrene.

- Slitt hår kan knekke om du herjer vilt med børsten. Vent heller til det har tørket litt og start nedenifra og gå oppover. Hold igjen om du har langt hår slik at du ikke påfører hodebunnen belastning. Er det flokete, bruk gjerne en spraybalsam.

Mange kvinner farger håret hele livet, og Bjørnevoll tror ikke at dette er farlig for håret så lenge man er forsiktig med hva man bruker.

- Hold deg til frisørens råd og ikke herje med det hjemme. Du kan godt bare farge etterveksten og eventuelt friske opp gamle tupper med glansvask eller minicolor. Bruk shampo som bevarer farger og pleie det godt mellom hvert frisørbesøk. Det har også mye å si for om fargen blir bra eller ikke, mener Bjørnevoll.

Kur fremfor sjampo

Dersom du trener hver dag, har du også behov for å dusje hver dag. Bjørnevoll mener likevel at det ikke alltid er nødvendig å bruke sjampo hver gang.

- Et lurt tips er å bruke en leave-in-kur når en trener. Slik vil varmen aktivere kuren og den får jobbe mens du trener og du kan skylle den ut etterpå uten å vaske håret ditt. Da unngår du å bruke sjampo hver gang du vasker det, men du får likevel skylt det godt uten at det vil floke seg. Jeg kan anbefale "1-shot" fra Fudge, sier Bjørnevoll.

Fuktighet i håret er noe av det viktigste for å holde det sunt og glatt. Frisøren mener at en fuktighetskur er det beste valget.

- Det er forskjell på hår og det er forskjell på kurene. Skal du pleie håret ditt, gå til frisørsalongen din og spør om råd. Trenger det egentlig proteiner så er det lurere å kjøpe en proteinkur og deretter bruke fuktighetskurer, forklarer hun.

Langt og tykt

Mange kvinner ønsker at de hadde lengre og tykkere hår. Angrer du på at du klipte deg for to måneder siden eller er håret slitt på grunn av extensions? Og nå vil du ha eget, langt hår igjen? Bjørnevoll sier at man ikke kan påvirke veksten så mye.

- Men du kan bevare hårkvaliteten slik at du ikke trenger å klippe det så ofte. Ikke lek frisør selv, gå til salongen for å klippe, stripe eller farge deg. Spis sunt og få i deg nok B-vitamin. Ved å massere hodebunnen når man vasker håret stimulerer man de små blodårene, noe som gjør at håret kan vokse raskere.

Hvis du vil at håret skal bli tykkere er det flere sjampoer og kremer som gjør at håret i det minste føles tykkere.

- "Small talk" fra Tigi er en fantastisk krem som hjelper håret med å løfte seg. KMS har en fin volumserie som hjelper med å løfte selve hårstråene fra hodebunnen. Slik vil det også se ut som du har mer hår. Om håret mitt er flatt en morgen, tuperer jeg det gjerne litt forsiktig under og kammer over. Da ser håret større ut på en enkel måte.

Viktigst i hverdagen

  • Bruk en god sjampo og balsam.
  • Få personlig hjelp hos din frisør.
  • Kur det en gang i uken og få en god kur hver gang du er hos din frisør.
  • Bruk varmebeskyttende produkter om du bruker føner og rettetang.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning