Gul verdt

Fargen som får deg til å skinne i solen er gul!

Publisert Oppdatert
Ikke noe særlig fan av gulfargen? Vel, det bør du bli! Påskekyllingimaget forsvinner og gult er definitivt kult i år. Catwalken er overfylt av gule plagg, sko, vesker og til og med smykker!

Sennepsgul

Vi har avslørt at du kan se frem til en vår og sommer sterkt preget av 70-tallets avslappede mote. Fargene er varme og jordfarger er et godt stikkord, men også duse pasteller er riktig. Vil du likevel ikke gi slipp på sterke farger, er det gult du skal gå for.

Dersom du ikke aner om gult kler deg, må du bare prøve deg frem. Husk på at det finnes svært mange gultoner, 70-tallspreget sennepsgul, en kar sitrongul eller pastellgul.

Bruker du gulfarge sammen med hvitt, kan antrekket lett se litt for uskyldig ut og minne om Sandy fra "Grease"! Bruker du gult og sort sammen kan du minne om et sperrebånd, og bruker du gult sammen med rødt kan du se klovnete ut. Gult sammen med orange eller kamelbrunt kan fungere bra, selv om det er en uvanlig fargekombinasjon for mange. Det er av og til komplisert å mikse og matche når man aldri har brukt en spesiell farge før.

Men det finnes råd! Du kan prøve å venne deg til den nye motefargen, for designere som Dior og Chanel holder i skrivende stund på å pakke ut gule vidundre til bruk for lysere tider. Og siden designernes kolleksjoner ofte blir en rettesnor for trendene også for den vanlige kvinnen i gata har britiske moteeksperter spådd at sennepsfargede kjoler og skjørt vil bli blant festsesongens bestselgere.

Brun og gul

Moteeksperter anbefaler også at du bruker brune accessoarer sammen med varme gultoner, for eksempel brune pumps, boots, belter, armbånd, hårbånd eller vesker.

Er du redd at gult ikke vil kle din lyse, nordiske hud, kan du alltids glede deg over at dette er en vår og sommermote og at du dermed vil få mer farge etterhvert som solen titter frem. Likevel er det absolutt lov å jukse med spraytan dersom dette får plaggene til å se mer flatterende ut.

Som med alle andre plagg kan du også leke deg mye med gule plagg. Ved å kjøre en halvveis casual og halveis oppdresset stil, vil du se mer avslappet ut og samtidig være profesjonell. Dermed funker det med en gul bluse eller skjorte og et grått eller brunt blyantskjørt til. Vil du kjøre businesstilen og syns det blir for mye med gule klesplagg kan du holde klærne i tradisjonelle farger, og heller pynte opp med gult tilbehør.

I gatene vil vi se bohemen vokse frem hos mange kvinner. Dermed er gule, vide skjørt i knelengde eller helt fotside et sikkert valg, gjerne sammen med kilehæler!

Ta en kikk på vår bildeserie og skaff deg inspirasjon til våren og sommeren.Gult blir kult

=images) value = 0; show(value); }
Foto: Asos.com og Victoriasecret.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning