Høstens treningstøy

Her er høstens treningstøy-trender

Her er treningstøyet du skal bruke i høst.

FARGERIK OG STRAM: Skal du være trendy på treningsfronten denne høsten, bør rumpen din se slik ut.
FARGERIK OG STRAM: Skal du være trendy på treningsfronten denne høsten, bør rumpen din se slik ut. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Sliter du å komme i gang med treningen etter sommerferien? Da bør du lese dette.

En ekstra motivasjon for mange er nemlig nye treningsklær, slik at du både ser bra ut og ikke minst føler deg bra på trening.

- Trenden for høsten er at vi er sprekere enn noensinne, understreker Silje Landevåg som driver nettbutikken Getinspired.no.

- Vi får ikke nok av fargerike treningsklær, og vi ønsker å se stilige ut på trening. Vi vil gjerne at folk oppfatter oss som sporty. Shape, kompresjon og plagg med det lille ekstra er soleklare trender som fortsetter.

Videre påpeker Landevåg at vi stiller høye krav til kvalitet, passform og funksjonalitet, og legger gjerne noen kroner ekstra i plagg med "added value".

TRENINGSTØY: Casall Tola Tee kr 399,- Craft Run Funk Tee kr 299,- Asics Longsleeve Zip Hoodie kr 499,-
TRENINGSTØY: Casall Tola Tee kr 399,- Craft Run Funk Tee kr 299,- Asics Longsleeve Zip Hoodie kr 499,- Foto: FOTO: Produsentene

Fem treningstøy-trender denne høsten

SPORTY: Trenden for høsten er at vi er sprekere enn noensinne, understreker Silje Landevåg som driver nettbutikken Getinspired.no.
SPORTY: Trenden for høsten er at vi er sprekere enn noensinne, understreker Silje Landevåg som driver nettbutikken Getinspired.no. Foto: Foto: GETINSPIRED.NO

Nedenfor har Landevåg listet opp de fem største trendene for høstens treningstøy.

1. Shape til et nytt nivå

- Röhnisch sin populære "Anti-Shake" tights har fått et løft med blant annet høyere liv som fremhever den berømte timeglassfiguren og gir ekstra "hold in" effekt. I tillegg kommer det modeller med flerfarget piping som gjør at tightsen matcher med flere overdeler.

- Alle vil ha shape, uansett størrelse

2. Kompresjon blandes med fashion.

For eksempel så har Casall sin nye HIT og AR2 kompresjonsserier en trendy design, og innovativ teknologi. Fargene og de sporty detaljene gir et unikt utseende, og ekstrafunksjoner som gummiforsterkning, laserkuttede hull og silikonbånd hjelper deg å prestere bedre på trening med stil.

3. Vi får ikke nok av fargerike tights

- Høstens kolleksjoner knaller til med sterkere farger og større print, en sann glede for alle sporty fashionistas.

4. Stor fargepalett

Pastellfargene kan pakkes bort, nå er det ifølge Landevåg fine høstfarger som gjelder.

- Oransje, rød og grønn er sterke farger denne sesongen. Men du finner også fine bærfarger og plagg i blått. Sesongens fargepalett er stor, så her er det bare å velge og vrake

5. Flere bruksområder

- Plagg som både brukes som superundertøy, på afterski, som treningsklær i tillegg til en sporty hverdagsstil. Materialet er så behagelig at det er en fryd å ha på, samtidig som designet er råkult.

Varier treningstøy etter treningsform

TRENINGSTØY: Kari Traa Sjølvsagt Pant kr 399,- Kari Traa Svalestjert Tights kr 699,- Röhnisch Doris Dress kun 599,-
TRENINGSTØY: Kari Traa Sjølvsagt Pant kr 399,- Kari Traa Svalestjert Tights kr 699,- Röhnisch Doris Dress kun 599,- Foto: FOTO: Produsentene

Line Marion Nielsen Kjøniksen er personlig trener og livsstilscoach ved Gympartner.no. Hun har følgende råd til deg som skal gå til innkjøp av nytt treningstøy:

PERSONLIG TRENER: Line Marion Nielsen Kjøniksen.
PERSONLIG TRENER: Line Marion Nielsen Kjøniksen. Foto: Foto: ANDERS ELLEFSEN, STILLFOTO.

- Det aller viktigste er å spørre deg selv hva slags trening du skal benytte klærne til. Driver du primært med løping, sykling, styrketrening, eller kanskje en god blanding av alt?

Videre supplerer Nielsen Kjøniksen at hvis du løper mye eller er mye på gruppetimer med hopp, bør du da sørge for god støtte for brystene.

- Under løping og sykling kan det også være en fordel med bukser/tights som er relativt kroppsnære slik at buksestoffet ikke kommer i veien og du unngår gnisninger for hvert steg du tar.

- Til styrketrening bør du tenke på god bevegelse, spesielt i buksestoffet ved øvelser for bena, og ellers om det er "kleskode" der du trener. Enkelte sentere forbyr bruk av singlet, men heldigvis er dette på vei bort mange steder.

Å trene i singlet kan ifølge den personlige treneren være en stor fordel under styrketrening, slik at du ser anatomien din og sikrer korrekt teknikk.

Riktig treningstøy for din kroppsfasong

Stoffet klærne er laget av er også et punkt du bør overveie.

- Svetter du mye eller ønsker svært god bevegelighet er helt klart stoff med stretch å anbefale, for eksempel lycra (elastan). Disse stoffene puster bedre enn for eksempel bomull, påpeker Nielsen Kjøniksen.

- Ellers mener jeg at det er viktig at du også føler seg vel - velg farger og design du liker. Kanskje det blir enda morsommere å gå på trening når du føler deg fin i tøyet i tillegg?

Et annet tips Nielsen Kjøniksen har er å også forsøke å velge klær som fremhever kroppsfasongen din.

- Tights gir ofte et lite løft for rumpe og lår, mens du kan gå for en litt løsere treningstopp eller t-skjorte dersom du ønsker å skjule magen litt.

- Men husk at du ser større ut ved å gå i en for stor t-skjorte også. Å velge riktig størrelse til din kropp er viktig.

Tenk kvalitet når du kjøper treningstøy

- Billige klær i bomullsstoff er generelt ingen god idé på trening, med mindre du svetter svært lite, understreker Nielsen Kjøniksen.

Hun forklarer videre til Kvinneguiden at klær i slikt stoff vil ha dårlig passform og transporterer heller ikke fukt på samme måte som for eksempel lycra.

- Du vil med andre ord ende opp både våt og kald.

Treningstøy må også tåle å vaskes ofte uten at det skal miste passform eller gå opp i sømmene.

- Ofte lønner det seg heller å betale litt mer for tøy som varer lenger og beholder kvaliteten vask etter vask, enn å kjøpe rimelige varianter som mister passform og går opp i sømmene. Husk at det er plagg som skal brukes mye, avslutter den personlige treneren.

Les også:

Dette er de hotteste treningstrendene i år

Disse uvanene gjør deg feit

Slik virker trening på psyken

Denne aktiviteten forlenger livet

Hva vet du om trening?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen