Q SKYR DRIKKE

Disse dessertene kan du nyte hver dag

En søt dessert trenger ikke å være usunn.

SØTT: Vi har ofte lyst på noe søtt etter middag, og det finnes sunne varianter du kan velge.
SØTT: Vi har ofte lyst på noe søtt etter middag, og det finnes sunne varianter du kan velge. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Våre besteforeldre hadde som regel dessert hver eneste dag. Men i motsetning til deres puddinger, kaker og søtsaker, trenger ikke dessertene du lager å være usunne. Med en sunn og søt dessert runder du av middagen og øker metthetsfølelsen, slik at du gjerne unngår søtsuget resten av kvelden.

Fruktig salat

Hvis du har fått i deg litt lite frukt i løpet av dagen, er en fruktsalat et godt valg. Skjær opp fruktene du liker best, og hell over litt appelsinjuice, lime- eller sitronsaft. Du kan også gjerne bruke urter, som sitronmelisse, mynte eller timian. Hvis fruktsalaten trenger mer sødme, er flytende honning både godt og sunt.

Sunn smoothie

Smoothie er både sunt og raskt å lage. Kjøp poser med frossen frukt, eller bruk fersk frukt og isbiter. Hell alt i en blender, og tilsett et beger Q Skyr Drikke med jordbær- eller blåbærsmak. Skyr Drikke er proteinrik, inneholder lite sukker og fett, og gir deg en sunn og supergod dessert.

Smoothie er som regel populært både blant barn og voksne. Pass på at frukten og bærene ikke overdøver hverandre i smak, så kan du lage massevis med spennende varianter.

Hjemmelaget is

Hvis du liker iskrem, kan det være lurt å lage din egen variant. Yoghurtis er en is med mye mindre fett som smaker kjempegodt. Hvis du velger Q Skyr Drikke, bruker du den sunneste drikkeyoghurten som finnes på markedet.

Rør inn blåbær eller hakkede jordbær før du fryser blandingen. Hell blandingen i en bolle, og sett den i fryseren. Strø gjerne over hakkede nøtter før du serverer isen.

Raskt og godt

Hvis du ikke rekker å lage noen dessert, men fortsatt har lyst på noe søtt etter middagen, er Q Skyr Drikke et godt og raskt alternativ. Da får du noe som smaker søtt, men som allikevel er sunt for deg. Alt du trenger å gjøre er å riste drikkeyoghurten før du åpner den. Raskt, enkelt og veldig godt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning