ALLÉVO

Ha det moro - gå ned i vekt

Første bud når du skal begynne å trene er å ha det gøy.

MORO: Trening skal være morsomt, for da fortsetter du å bevege deg.
MORO: Trening skal være morsomt, for da fortsetter du å bevege deg. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Treningsglede øker motivasjonen foran hver økt, og vil gjøre at du holder den gode treningsvanen. Det er derfor viktigere å finne aktiviteter som du virkelig liker, enn å fokusere på stram rumpe og sixpack.

Det viktigste med treningen er at du er i regelmessig aktivitet og blir svett, gjerne mens du har det gøy. Få motivasjon til å være i fysisk aktivitet ved å finne tilbake til barndommens glede over å bevege deg. Som barn kunne du løpe rundt i timevis. Klatring i trær, dansing, hopping og ballspill var gøy, og det var aldri noen som tenkte på å kalle det for trening. Som voksen er det lett å bli misunnelig på barnas energinivå. Men det å tenke som et barn kan få deg til å komme i form uten å føle at det er et slit.

Vi finnes på facebook. Bli medlem og få tips og råd til en sunnere livsstil

Mer moro sammen

For å klare dette må du lete deg frem til aktiviteter som er varierte og lystbetonte. Du likte sikkert ikke alt like godt da du var liten, og det er ingen grunn til at du skal spille fotball hvis du er mest glad i å danse. Få gjerne med deg noen gode venner. Alle vet at det er mer moro å leke sammen enn alene, det gjelder også de fleste voksne. Det er dessuten vanskeligere å ta fri fra treningen når du vet at andre er avhengige av deg.

Les mer: Den velsmakende veien til bikiniformen

Tøy med Twister

Det kan være vanskelig å finne tid til å trene når man har familie. Så hvorfor ikke trimme sammen? En omgang med spillet Twister sammen med familien kan være en god aktivitet. Da får dere bøyd og tøyd på alle kroppsdeler, samtidig som dere sikkert ler en hel masse. Mange finner også en herlig, barnslig glede ved å hoppe på trampoline, og om vinteren kan dere hente frem akebrettet eller skøytene. Både barn og kjæreste vil garantert sette pris på slike initiativ.

Les mer: Finn tilbake til formen etter fødselen

Spill på lag

Lagidrett er en annen glede mange gir slipp på når de blir voksne. De fleste idrettslag har flere tilbud til både voksne kvinner og menn. Hvis du liker å danse, kan du begynne på et dansekurs eller prøve deg på aerobic eller zumba. Glade rytmer gjør treningen til en lek. Det kan være vanskelig å komme inn i dansen til å begynne med, men gi deg selv tid og ta det som en utfordring. Etter et par ganger går som regel alt mye lettere.

Andre tips som gir treningsglede:

> Ha med mp3-spiller eller iPod med musikk eller lydbok. Det gir deg noe annet å tenke på når du trener.

> Prøv trening med rockering. Effektivt og gøy!

> Kjøp nye sko og nytt treningsutstyr. Det trenger ikke være dyrt, men det er morsommere å trene når man føler seg fin og utstyret er i orden.

> Finn en aktivitet som hele familien kan være med på. Da slipper du å ha dårlig samvittighet fordi du drar på trening.

> Premier deg selv når du har vært flink til å trene en stund. Gi for eksempel deg selv månedlige små gaver.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning