Test av sjokolade

De beste sjokoladene

Ja, vi elsker sjokolade. Men hvilke er best?

31 SJOKOLADER: Vi har testet 31 mørke sjokolader og funnet de beste!
31 SJOKOLADER: Vi har testet 31 mørke sjokolader og funnet de beste! Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto
Sist oppdatert
LYKKELIG: Sjokolade inneholder stoffer som gir lykkefølelse.
LYKKELIG: Sjokolade inneholder stoffer som gir lykkefølelse. Foto: Foto: Crestock

Testpanel

I testpanelet satt:

Eivind Seiness, kokk og innehaver av Abracadabramat.

Marte Abel, Internasjonal Brand Manager, Arcus.

Christopher Sjuve, fagansvarlig for mat på klikk.no.

Alle produktene er blindtestet. Pris er ikke tatt hensyn til i vurderingen.

Vi har testet ren, mørk sjokolade uten tilsetninger. Alle sjokoladene finner du i dagligvare, spesialbutikker eller kiosk. Til sammen har vi testet 33 mørke sjokolader.

De fleste elsker sjokolade og mørk sjokolade kan faktisk være godt for hjertet. Det sies også at man kan føle seg ruset på sjokolade. Visste du forresten at nordmenn spiser i gjennomsnitt 15 kilo godteri i året?

Share

De ti beste sjokoladene

Valrhona, som kanskje mange kjenner som et luksusmerke, må dele førsteplassen med det økologiske merket Green & Black.

Det er Valrhona Manjari med 64 prosent kakaoinnhold og Green & Black Dark Chocolate 70 prosent kakaoinnhold som testpanelet mener er de beste sjokoladene.

Vi har samlet resultatet av de totalt 33 sjokoladene her.

Mørk sjokolade kan du selvsagt også bruke for å lage kakao, sjokoladetrøfler, sjokoladeiskrem og herlige sjokolademuffins!

Testutvalg og metodikk

Vi valgte å dele produktene inn i tre hovedgrupper:

Mørk sjokolade over 70%

Mørk sjokolade 70%

Mørk sjokolade under 70%

De ti beste sjokoladene representerer de tre hovedgruppene.

Vi gjør oppmerksom på at produktene kan eksistere i andre størrelser enn det vi har fått tak i. Pris kan også variere.

Pris under hvert produkt er oppgitt i kilopris, pris per stykk er oppgitt i hver testartikkel.

Kriterier

Kristine Smith Knutsen som driver Kristines Franske fristelser forteller til klikk.no at det er viktig å se på bitterhet, sødme/fruktighet og konsistens når en smaker på sjokolade.

Vi har derfor vektlagt disse kriteriene i tillegg til å ha sett på farge og duft. Høyest vektet er bitterhet og sødme/fruktighet som representerer smaken. Konsistensen er vektet nest høyest og farge og duft lavest.

Alle produktene er smakt blindt, det vil si at ingen av de tre deltakerne i testpanelet visste hvilken sjokolade de smakte på.

Vi har samlet resultatet av de totalt 33 sjokoladene her.

Denne saken ble første gang publisert 18/02 2010, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også