Oppskrift på eplekake

Clotildes eplekake

Clotildes eplekake har én hemmelig ingrediens.

OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Her er Clotildes deilige eplekake.
OPPSKRIFT PÅ EPLEKAKE: Her er Clotildes deilige eplekake. Foto: Clotilde Dusouler
Publisert Oppdatert

Helt siden jeg fikk fatt i boksen med pistasj-paste til Bar à Veloutés har jeg vært på jakt etter måter å anvende herlighetene og få mest mulig ut av det. Så langt har jeg laget crème brûlée à la pistache, småkaker med pistasj og en sjokoladekake med pistasj - og alt det ble jeg veldig fornøyd med. Jeg har også donert litt til noen venner, men lageret ser ikke ut til å minke. Jeg føler at jeg ikke kjøpte en vanlig boks, men faktisk "Den magiske bunnløse pistasj-paste-boksen". Er ikke jeg heldig?

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Hver gang jeg skal bake så dukker den magiske boksen håpefullt opp med lokket så vidt åpnet. Selv om jeg elsker pistasj aldri så mye, og samme hvor vellykket de andre pistasjprosjektene var, kan jeg ikke bli en "Bare-pistasj"-baker, så jeg sparer den litt.

Men, når tanta og onkelen til Maxence, min kjæreste, kom på middag her om dagen lagde jeg eple og pistasj-kake. Den magiske bunnløse pistasj-paste-boksen begynte å danse vilt og skapte oppstandelse blant de andre beboerne på kjøleskapshylla.

I denne kaken bruker jeg min favoritt-bunn (en ubetalelig gave fra mamma), hvor en tredjedel av smøret viker plass for pistas-pasten. Resultatet er en vakker, grønn deig som dessverre ble gyllenbrun utenpå når den ble bakt, men beholdt et grønnskjær på innsiden. Bunnen ble sprø og nydelig smakfull og ble super sammmen med de bløte lagene av epler og krem, sukkerstrø og hakkede pistasjnøtter.

Alt i alt ble effekten ganske slående og kaken ble svært godt mottatt av mine entusiastiske kake-testere. Jeg kommer absolutt til å lage denne igjen. Det eneste jeg vil endre er smørmengden. Jeg vil ha deigen hakket mer smuldrende. Den ble ørlite grann for sprø etter min smak (oppskriften nedenfor er modifisert).

PS! Om dette lærer oss noe er det dette: Pistasj-paste er ganske dyrt, ja visst, men den er veldig, veldig drøy. Finn noen venner, søsken eller kollegaer og del på utgiftene!

Dersom du ikke får tak i pistasj-paste

Slik kan du lage deg selv:

500 gram pistasjnøtter

125 gram mandlemel (finmalte mandler)

250 gram sukker

7 cl vann

noen dråper mandelekstrakt

Det er lettest å knuse pistasje-nøttene med en morter, men du kan bruke kjøkkenmaskin. Når de er knust, ha i resten av ingrediensene og bland godt.

Nedenfor finner du oppskriften på eplekaka! Har du lyst på mer fransk eplekake? Sjekk her...

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Clotilde Dusoulier

Eplekake med pistasj

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på eplekake med pistasj.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

170 g Hvetemel

85 g Sukker

75 g Smør, romtemperert

35 g Pistasjenøtter

1 dæsj Melk

4 stk Eple

4 ss Crème fraîche

1 dl Pistasjenøtter

2 ss Sukker, brunt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning