Lillian Müller røper ungdomskilden

Slik holder hun seg evig ung

Lillian Müller (58) drømmer om å bli mor igjen, utdanne seg til lege og gifte seg. Men først skal hun kanskje på forsiden av Playboy.

ELSKER Å BLI ELDRE: - Jeg har et helt fantastisk liv nå, med all livserfaringen og klokskapen jeg manglet da jeg var 20, sier Lillian. Snart fyller hun 60.
ELSKER Å BLI ELDRE: - Jeg har et helt fantastisk liv nå, med all livserfaringen og klokskapen jeg manglet da jeg var 20, sier Lillian. Snart fyller hun 60. Foto: Christin Lund
Publisert Oppdatert

- Et godt liv har ikke noe med alder å gjøre. Selv har jeg intensjoner om å leve til jeg er langt over 100, sier tidligere playmate Lillian Müller til Norsk Ukeblad.

- Det krever en kunnskap om å ta vare på seg selv både fysisk og psykisk - og en stor dose selvdisiplin, sier Müller, som har gått fra å være sexsymbol til å bli et helsesymbol som prioriterer mosjon og et sunt kosthold for å holde seg evig ung.

Vegetarmat

Hun har vært vegetarianer i 30 år, og veganer de siste 20.

Veganere spiser vegetarmat , men verken spiser eller drikker meieriprodukter.

For å kunne holde kropp og sjel i god form på en naturlig måte, har hun gått i lære hos flere amerikanske leger og helseguruer, blant andre den holistiske legen Gene Stanlee.

- Det er helt sant! Jeg sverger! Jeg har aldri fikset på utseendet mitt med Botox eller andre inngrep hos noen leger eller kirurger. Og det er ingen ting som henger hos meg, altså. Ei heller finner du en eneste cellulitt på kroppen min, hevder Müller.

Hun tilhører altså ikke de 80-90 prosentene som er arvelig belastet med cellulitter.

Müller sier at hun ikke trener, hun kaller det heller å mosjonere. Hver dag løper Lillian i trapper og går raske turer. I tillegg til effektiv hjemmetrening , er hun også innom helsestudio om hun har anledning.

Tv-trening

Når hun ser på fjernsyn, passer hun på å gjøre det fra ergometersykkelen, eller mens hun tar sit-ups. Hun mener at kroppens aldringsprosess kan utsettes lenge ved rent kosthold, mosjon og bønn.

BEVISST: Lillian har vært veganer i 20 år. Veganer er en vegetarianer som heller ikke spiser eller drikker meieriprodukter.
BEVISST: Lillian har vært veganer i 20 år. Veganer er en vegetarianer som heller ikke spiser eller drikker meieriprodukter. Foto: Christin Lund

Med bønn mener Lillian en tro på en positiv kraft man kan kommunisere med, noe hun selv finner i sin egen barndomstro.

Dr. Stanlee reddet henne ved å få livet hennes over på et helt nytt spor. Det startet med en knallhard detox-diett i ni måneder kun bestående av frukt!

- Mat gjorde meg frisk, men det er det mentale som er viktigst. Det hjelper ikke med helsekost dersom man mister optimismen og gleden, sier hun.

Det ble startskuddet for det som siden skulle bli Lillians store lidenskap, visjon og arbeid: Å hjelpe andre kvinner til å ta best mulig vare på seg selv både fysisk og psykisk. Å bli den aller beste versjonen av seg selv.

Angrer puppe-operasjonen

Hun har aldri hatt det travlere siden hun var Playmate Of The Year og bodde i Hugh Hefners slott av en bolig i 1976...

- Men puppene mine, de har jeg kjøpt. Det er noe av det jeg angrer mest på her i livet. Jeg kommer til å fjerne dem så fort jeg får tid og mulighet. Det krever jo en lang periode i ro etterpå, forteller hun.

- Jeg fikk lagt inn silikon i brystene mine åtte år etter at datteren min Alice (19) ble født, fordi de var blitt litt slappe. Og det selger jo ikke på glanset papir, smiler Lillian Müller blendahvitt under lang, blondert lugg.

Pannelugg skjuler rynker

Det er forresten ett av hennes skjønnhetstips til modne kvinner: Å dandere luggen over de dypeste rynkene.

Ellers elsker hun linjene i eget og andres ansikter. Hun mener de gir både karakter og sjarm. Kvinnen med verdensrekorden i å pryde antall forsider i Playboy er fra Grimstad, og hun lengter mer og mer hjem til sørlandsperlen etter 35 år i Hollywood - eller mer korrekt - Studio City i Los Angeles.

Nå skal vi få se hva slags liv hun lever med mann og barn der. Lillian er nemlig én av de norske damene TVNorge følger i serien «Ja, vi elsker Hollywood».

Giftermål og adopsjon

- Jeg er jo så mye klokere i dag, og da er det dumt om helsen skulle ha stoppet meg fra å gjøre det jeg drømmer om. Jeg kunne for eksempel godt tenke meg å bli mor igjen nå - og har lyst til å adoptere et barn. Å ta legestudiet er også en drøm jeg har. Og så ønsker jeg å gifte meg, sier hun.

Lillian avslører at hun og samboeren gjennom ni år, fotografen Maurice Rinaldi (60), ikke har tatt steget opp på kirkegulvet på grunn av forskjellig syn på hvordan det skal gjøres.

- Han er fra Italia, og ønsker at vi gifter oss stille og anonymt i en liten steinkirke der. Men jeg - jeg er jo vant til at pressen har hengt på meg gjennom alle forhold jeg har hatt - ønsker å feire et endelig giftermål skikkelig. Med kjempestor fest og hele pressekorpset til stede. Så hele verden får se, ler Lillian.

Comeback i Playboy

Jeg har aldri fikset på utseendet mitt med Botox eller andre inngrep hos noen leger eller kirurger

Hun har et stående tilbud om å pryde Playboys forside når som helst. Det kommer hun til å gjøre på sine premisser. Og de er ganske annerledes nå enn da hun var hele verdens store sexsymbol. Nå vil hun gjøre det for å fronte sitt helsebudskap.

- Jeg stiller kanskje i Playboy når jeg er 60, for å vise at det fortsatt er mulig å se fast og flott ut. Da vil nok enda flere kvinner, og deres menn, forstå at jeg har erfaring og kunnskap det er verdt å lytte til, sier hun.

Men kjæresten får hun ikke med på livsstilen sin når det gjelder kosthold...

- Jeg har forsøkt i alle år. Men han nekter å snu om på matvanene sine, så vi må alltid lage to forskjellige måltider hjemme.

Men når jeg har klart det, som er oppvokst med norsk bondekost med elgkjøttkaker, syltelabber og sjokoladepudding hver søndag, kan hvem som helst klare det. Han har ikke vilje nok. Men jeg har sett helsegevinstene og ungdomskilden i det, og det er derfor jeg nå de neste 50 flotte årene av mitt liv vil bruke tiden på å gi kunnskapen videre til andre, sier Lillian Müller.

Store angstproblemer

Til tross for at Lillian opplevde stor suksess som modell, slet hun veldig i slutten av 20-årene.

- Jeg var så deprimert og full av angst at jeg nesten ikke klarte å dusje. Det kom av en abort og hendelser i barndommen. Jeg hadde også veldig lavt blodtrykk, forteller hun åpent.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen