Test: Testvinnere treningsutstyr

Dette treningsutstyret var best i test i 2013

Alle testvinnerne på ett brett.

HARDTESTET: Hvert år tester DinKropp titalls produkter til trening.
HARDTESTET: Hvert år tester DinKropp titalls produkter til trening. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Hvert år hardtester DinKropp i samarbeid med bladet ShapeUp titalls produkter til trening - treningstøy, sko, apparater og tilbehør som hører med på trening.

Pekere til alle testene i 2013 finner du nederst på siden.

Best i test

Testvinnerne i år var disse:

ULLUNDERTØY TIL TRENING

Ull er genialt til trening. Når vi er aktive ute på hustrige dager er det du har innerst mot kroppen avgjørende for varmereguleringen. Ullundertøy er tynt tøy i ull som brukes innerst på kroppen, under annet tøy. Det lå helt sikkert mange pakker med deilig ullundertøy under norske juletrær i år. Vi har testet mange par, og fire stykker får terningkast seks:

TEST AV PULSKLOKKER

Pulsklokker viser data om treningen din ved å kommunisere med en hjertefrekvensmåler som festes med et belte rundt brystet. Den kan også hente data fra andre typer sensorer, som fartsmåler og tråkkfrekvensmåler på sykkel eller på føttene.

TEST AV LØPEJAKKER

Løpejakker er jakker i et teknisk, pustende materiale som skal gi varme og beskyttelse mot vind når du er ute og løper.

Hele fire av jakkene i denne testen får terningkast seks. Testens vinner er Gore air lady jacket, mens den billigste av de beste er Bavac 17026 running jacket.

TEST AV LØPESKO

Vi har testet skomodeller som finnes i sportsbutikker landet rundt. Alle modellene er gode, de leverer godt over minstekravene våre. Men det er din fot og dine preferanser som avgjør hvilken sko som er god for deg. Ta deg god tid i skobutikken, og få hjelp av noen som kan løpesko.

To av skoene i testen får toppkarakter: Saucony Powergrid Triumph 10 og Hoka Stinson Tarmac.

TEST AV TRENINGSUNDERTØY

Å ha riktig tøy aller innerst gjør en stor forskjell når du skal trene. Treningsundertøy er et sett med truse eller boxershorts og sports-bh i et teknisk, pustende materiale som gjør det egnet til å svette og bevege seg i. Vi har også valgt å gi karakter til hver del, og ikke en samlet karakter for settet.

Undertøyet fra Bjørn Borg er det eneste hvor både toppen Bjørn Borg sport active top og bokseren Bjørn Borg sport mini shorts får terningkast seks.

Pierre Robert Sports top får også terningkast seks.

Foruten Bjørn Borg får tre andre boksere/hipstere også toppkarakter, disse er:

TEST AV INNESKO

En god innetreningssko betyr mye for at økta skal bli perfekt. Vi har testet 10 par til variert trening innendørs.

Testresultatene viser at tre innesko inntar tetsjiktet:

Saucony Progrid Kinvara 3 Woman er testens vinner, og får terningkast seks.

Toppkarakter blir det også til Asics Gel-Excel33.

TEST AV 21 PAR LANGRENNSSKI

Vi testet 21 skipar i fire kategorier - racingski til klassisk og skøyteteknikk, og tur/treningsski til klassisk eller skøyting.

I hovedsak er det klar sammenheng mellom pris og kvalitet. Det kan virke kjedelig at så mange ski ligger på en firer eller femmer på terningene, men dette reflekterer den faktiske kvaliteten.

Våre testvinnere er Madshus Redline, Fischer Speedmax, Salomon Elite Aero, Atomic Skintec og Atomic Race Skate.

TEST AV DRIKKEBELTER

Hvis du kan drikke en tår underveis i økten, kan du yte bedre og ha større glede av turen. Et drikkebelte er ideelt å bruke når du først og fremst skal ha med deg drikke, enten vann eller en energidrikk. Da slipper du å dra på en sekk eller lignende.

De gode drikkebeltene er spesielt laget for at du skal kunne ta med deg mest mulig vann, og kjenne minst mulig til at du har noe med deg.

ShapeUp har testet 12 drikkebelter, og kåret de beste. De som kommer på topp i denne testen, er de lettere drikkebeltene, som er gode å løpe med.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning