Skintec

- Genial treningsski.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Atomic Skintec skiller seg fra alle de andre skiene i denne testen. Den smørefrie skien er ganske alene i markedet om måten dette er løst på, derfor har vi tatt den med.

I stedet for smøring følger det med to innfellinger, en for mildt og en for kaldt føre, som du legger "inn" i skien; innfellingen ligger i flukt med sålen.

Våre testere liker skien veldig godt, selv om den ikke scorer makspoeng i kriteriene (4,2 poeng i snitt). Skia får 5 for feste, men 3 på føring/slipp, ellers 4. 

Gevinsten for travle treningsglade familieforeldre, for eksempel, er enorm, i form av spart tid til smøring i en hektisk hverdag.

Som en nummer to-ski for mosjonisten er derfor dette et svært bra alternativ til ski som må smøres. 

Det er selve konseptet som er trumfkortet her - vi gir den derfor en høyere totalkarakter enn sluttsummen skulle tilsi.

Egenskapene ellers er vurdert akkurat på samme måte som de andre skiene.

Testernes oppsummeringer

Øyvind Olstad: -  En ski for deg som ønsker en lettvint løsning og ikke ønsker å smøre. Under forholdene ved testing merket vi at gliden var dårligere enn ved normalt preparerte ski. Kan fungere bedre på andre forhold.

Geir Endre Rogn:  - En genial treningsski som gjør det lett å komme seg ut på klassisk-trening uansett føre. Den kommer bare helt greit ut på  testkritereiene, men jeg synes likevel det er en perfekt treningsski fordi økta krever lite forarbeid og man er sikret godt feste. Testvinner for klassiske treningsski, tross en del middels gode delkarakterer.

Eivin Rundberg: -  Jeg liker veldig godt grunnideen her. Men det krever litt ekstra jobb for å finne en ski som virkelig passer skiløperen, spesielt med tanke på spenn. Skia er stabil og generelt god å gå på, med ett rått feste. Men jeg tapte litt på gliden. Så skia kjentes litt for myk ut for min del.

Spesifikasjoner

Produsent Atomic
Pris 5500
Kategori Trening klassisk
Lengder 177, 184, 191, 198,205
Vekt 1120 (177)
Binding SNS Propulse RC
Innsving 41-44-41

Konklusjon

Smågenialt smørefritt alternativ

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning