Test av Helly Hansen Trolley

Super trillebag fra Helly Hansen

Test: Solid og funksjonell multibag får terningskast 5.

DETALJER: Bagen har flere rom, er vanntett, slitesterk og den kan låses. Noe høy egenvekt gjør at den ikke får toppkarakter.
DETALJER: Bagen har flere rom, er vanntett, slitesterk og den kan låses. Noe høy egenvekt gjør at den ikke får toppkarakter. Foto: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Testerne: Aktivt testteam

Det faste teamet er seks menn med bakgrunn fra friluftsliv, idrett, Forsvaret og jakt. Vi har også to-tre damer som tester modeller rettet mot kvinner.

I tillegg har vi et nettverk av aktive turfolk som bistår mengdebruk ut over det teamet har kapasitet til.

Ingen av teammedlemmene er ansatt der våre tester blir publisert. Ingen har selvsagt heller tilknytning til importør, leverandør eller produsent.

Ønsker du kontakt med teamet, send en e-post til John Arne Tungen.

Les mer om Aktivt testteams testmetodikk her.

HH Trolley 90 liter

Helly Hansen AS, tlf 69 24 90 00, www.hellyhansen.com

Pris: 1599.-

Vekt: 4,99kg oppgitt (testbag veid til 4,55kg)

Mål: 80x38x30 cm

Materiale: Oljelerret

Annet: Kommer også som 50 liter til 1299.-

Sekk, bag eller koffert? Hva en skal pakke i når en skal på tur eller reise avhenger av hva en skal ha med, hvordan en skal reise og hvor en skal.

Det siste halve året har vi i testteamet disponert en av trillebagene fra Helly Hansen som har vært brukt aktivt til ulike reiser og aktiviteter. Den er brukt til alt fra alpinreiser, jaktreiser, sydentur og til helgetur på hytta.

Trillebagen har vist seg solid, funksjonell og brukervennlig, og passer spesielt godt til en aktiv ferie.

Del

Tre rom

Innvendig er bagen inndelt i tre rom hvor alle tre har glidelåslukking.

Det er et stort hovedrom i bunnen av bagen, med elastiske reimer som holder på plass klær og utstyr under transport. Lokket er inndelt i to mindre rom. Disse har også en god størrelse, for eksempel har vi fått plass til et par alpinstøvler i hvert av disse rommene.

Det er også greit med noen slike mindre rom hvor en kan oppbevare skitne klær eller sko som en ikke vil ha liggende sammen med rene klær.

Sjekk hvor ofte du bør skifte håndklær

Mange nyttige detaljer

Utvendig er den utstyrt med to solide bærereimer, et solid håndtak på den ene kortsiden (som utgjør toppen når den står oppreist) og et uttrekkbart håndtak som kan låses i to ulike stillinger/lengder.

Den har separat holder for navnelapp, en liten lomme til for eksempel nøkler eller andre småting du trenger underveis, og selvsagt to hjul.

Selve stoffet bagen er laget i har vist seg slitesterkt. Det er vannavisende og glatt slik at skitt og lort ikke fester seg så lett. Om den skulle blir møkkete eller støvete er det veldig lett å rengjøre den.

Glidelåsene har vist seg solide og de glir lett. Hovedglidelåsen er toveis og har festepunkt slik at glidelåshodene kan låses sammen. Hjulene er store og ruller lett, og fungerer også godt på dårlig underlag som for eksempel grus.

Les også:

Slik finner du din biologiske alder

Vi har testet årets sandaler. To par får terningkast seks

Stor test av 14 par lette fjellsko

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning