Trimrom hjemme

Lag ditt eget treningsstudio

Det er mye tid å spare med treningsstudio hjemme. Her er tipsene!

MOTIVERENDE OMGIVELSER: God ventilasjon og belysning er viktig for å trives i treningsrommet.
MOTIVERENDE OMGIVELSER: God ventilasjon og belysning er viktig for å trives i treningsrommet. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert

Sjekkliste

Er det muligheter for god ventilasjon i rommet? Hvis ikke er det fare for at det vil stinke sure sokker etter en uke.

  • Pass på at gulvet er solid nok til at en flere kilo tung vektstang kan gå i bakken uten at gulvet tar skade. Husk at selv om betong er hardt, er det verken komfortabelt å ligge på eller lett å holde rent. Linoleumsbelegg kan være en god og rimelig løsning.
  • Det kan også være lurt å beskytte gulvet under tredemøller og annet utstyr med matter.
  • Tenk plassering. En loftsbod kan være perfekt for ditt behov, men for eventuelle naboer i etasjen under er det ikke like problemfritt at du trener spenst eller utholdenhet på step-kassa hver kveld. Skal du bygge fra scratch, er lydisolasjon noe å tenke på.
  • Sjekk takhøyden, treningsapparater kan være store. Skal du ha tredemølle, bør du legge en halv meter til din egen høyde for plass til løping i stigning.
  • Glem ikke atmosfæren. Er rommet lyst og innbydende, vil du sannsynligvis bruke det oftere enn om det er mørkt og trist. Lykke til!

Kilder: Vi Menn, ifact.no, nordicfitness.no og treningspartner.no

Hvor ofte har vi ikke droppet treningstimen i siste liten på grunn av dårlig vær eller knapp tid. Treningsstudioene lever godt på såkalte støttemedlemmer.

For deg som har et rom du strengt tatt ikke utnytter fullt ut, kan det være en god idé å lage ditt eget, private treningsstudio.

Tenk motivasjon

Du kan få utrettet mye i et kott i kjelleren eller et hjørne av garasjen, men husk at det er en grunn til at treningsstudioene tilbyr lyse og åpne lokaler. Du skal få lyst til å trene der.

Det hjelper lite med trimrom hjemme hvis du ikke blir motivert til å bruke det.

Svett underholdning

Men når du først har fått satt av den plassen du trenger og gjort ferdig trimrommet, kan du se fram til trening til favorittmusikken og null kø ved apparatene. Du trenger heller ikke låse inn eiendelene dine i et trangt skap i garderoben eller risikere fotsopp i fellesdusjen.

Er du ikke direkte berørte av finanskrisen, kan du med fordel investere i en videokanon og lerret. Dermed vil du kunne spinne løs til en heftig actionfilm eller musikkvideo.

Et billigere alternativ er selvfølgelig å henge opp det gamle tv-monsteret eller en reise-tv på veggen og la svetten sile mens Nina Owing leser opp nyhetene for deg på Dagsrevyen.

Les mer og se video: Effektiv trening med strikk

Variasjon i apparatene

Den eneste ulempen med hjemmetrening er at du ikke har like mange apparater å velge mellom. Men - hånda på hjertet - hvor mange av apparatene i et helsestudio er du innom i løpet av en treningsøkt?

De fleste finner sine favorittapparater og holder seg til dem.

Det viktigste er at du har noe for hver kroppsdel. Dessuten er det uendelig mange øvelser du kan gjøre med treningsstrikk, med slynge eller på en yogamatte.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Test deg selv: Har du et alkoholproblem?

Sjekk om du er A- eller B-menneske

Derfor må du aldri blande klor og salmiakk

8 tegn på at du har et helseproblem

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning