Marion Ravn er lei kroppsfokuset

Raser mot slankepresset

– Det er altfor mye fokus på kropp, sier «Idol»-dommer Marion Ravn. Hun langer ut mot bloggere som skriver om alt de ikke spiser.

HARDT UT MOT BLOGGERE: Marion Ravn mener bloggere skal være forsiktige med hva de skriver om slanking. - Det er altfor mye fokus på kropp, mener hun.
HARDT UT MOT BLOGGERE: Marion Ravn mener bloggere skal være forsiktige med hva de skriver om slanking. - Det er altfor mye fokus på kropp, mener hun. Foto: Foto: Morten Bendiksen
Publisert Oppdatert
I HARDTRENING: Marion legger vekt på trening og et sunt kosthold. Her under Oslo Maraton i september.
I HARDTRENING: Marion legger vekt på trening og et sunt kosthold. Her under Oslo Maraton i september. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Marion Ravn (27) har vært i rampelyset siden hun som 14-åring slo igjennom i popduoen M2M sammen med Marit Larsen. Senere satset de på solokarriere på hver sin kant. I dag er Marion dommer i «Idol», der hun hver fredag møter en rekke unge og håpefulle talenter.

Gjennom sin blogg, marionravn.blogg.no, ønsker hun å fremstå som et sunt forbilde. Marion tar avstand fra overdreven slanking og kroppspress.

- Jeg vet at jeg har mange unge lesere, og kan bare være meg selv, forteller Marion Ravn til Her og Nå.

- Jeg trener og spiser sunt, men jeg reagerer på bloggere som skriver så mye om hva de ikke spiser. De legger press på unge jenter, fortsetter hun.

Sur kjerring

Marion har selv testet ut en rekke slankemetoder. Lavkarbo gjorde henne til en sur kjerring, ifølge henne selv. Heller ikke tidagersdietter var noe for jenta fra Lørenskog. For lite mat gikk ut over energinivået og søvnen.

- Slankepress er tull. Det er viktig å være sunn, men det er altfor mye fokus på kropp. Slanking kan være farlig hvis det går for langt, advarer artisten.

- Har du tenkt på at det sjelden er overvektige mennesker som går til topps i sangkonkurransene?

- Han som vant «X Factor» i fjor er jo ikke spesielt tynn. Så jeg tror ikke det har noe å si i Norge, mener hun. Oppskriften på hvordan du skal bekjempe slankepresset er ifølge henne selv likevel enkel:

- Vær deg selv!

Kuttet hvetemel

27-åringen spiser det hun har lyst på, og trener det hun synes er gøy. Men hun har kuttet ut hvetemel, og føler seg mye bedre uten. Ellers spiser hun mye mat, både fisk, kjøtt, grønnsaker, poteter og ris. På bloggen oppfordrer hun leserne til å spise sjokolade minst én gang i uken.

- Jeg spiser det jeg har lyst på. Jeg er veldig glad i sjokolade, og Melkesjokolade er favorittsjokoladen min, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DOMMERE: Marion Ravn er dommer i «Idol». Her sammen med Hans-Erik Dyvik Husby, Gunnar Greve Pettersen og Bertine Zetlitz.
DOMMERE: Marion Ravn er dommer i «Idol». Her sammen med Hans-Erik Dyvik Husby, Gunnar Greve Pettersen og Bertine Zetlitz. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Marion mener likevel det er enkelte ting du ikke bør putte i deg så ofte.

- Du trenger kanskje ikke å spise pizza hver dag, ler hun.

Startet som niåring

Marion og dommerne i «Idol» måler deltagerne opp og ned i beste sendetid på TV 2 hver fredag, og det kan være tøft å takle for de unge artistene.

- Hadde du vært sterk nok til å selv stille i «Idol» som tenåring?

- Ja, jeg startet jo karrieren da jeg var ni år. Jeg vokste opp som artist, og har funnet meg selv mens jeg vokste opp. Jeg har aldri forsøkt å være noen annen enn den jeg er.

Marion Ravn er TV-AKTUELL på TV 2 fredager kl. 20.00.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Du blir tjukk av stress

Derfor går du ikke ned i vekt

Troika er den "sunneste" sjokoladen

De beste slanketipsene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning