Derfor blir du sulten før lunsj

Mange gjør denne frokostfeilen.

INKLUDER PROTEIN i alle måltidene dine, også i frokosten.
Publisert

(SIDE2): Du står opp om morgenen, hiver i deg frokost og reiser til jobb eller skole. Men bare én time senere rumler det i magen igjen og det er fortsatt et par timer til lunsj. 

Kjenner du deg igjen?

Mange fordeler med protein

Brødskiver og frokostblandinger er populære matvalg om morgenen for mange nordmenn, noe som ikke trenger å være feil. Men det som mange glemmer er å inkludere nok protein i frokostmåltidet, skriver Womens Healthmag.

Forskning har blant annet vist at de som spiser en proteinrik frokost har mindre trang til å småspise og en mindre sjanse til å overspise senere på dagen.

Forskerne har tidligere forklart at en frokost rik på protein gjør at dopaminnivåene øker, og dopamin er det hormonet som får oss til å føle belønning, og derfor føle oss fornøyd.

I tillegg bidrar proteiner til en mer stabil blodsukkerstigning, samt at det kan bidra til en mer langvarig og bedre metthetsfølelse. Protein har også mange viktige oppgaver i kroppen som for eksempel å transportere stoffer, og å bygge og vedlikeholde muskelmasse.

IKKE SPAR PÅ PÅLEGGET: Velg gjerne magert kjøttpålegg på brødskiva for å øke proteininnholdet i måltidet. Og vær raus med påleggsskivene!

LES OGSÅ: Dette er det sunneste pålegget

Mange alternativer

Klinisk ernæringsfysiolog Krista Yoder Latortue sier til Womens Healthmag at et godt tips er å tenke tallerkenmodellen når man lager seg frokost.

Hun anbefaler at halve tallerkenen bør bestå av grønsaker og frukt, en fjerdedel med langsomme karbohydrater og en fjerdedel med proteinkilder.

Ernæringsfysiologen påpeker at du ikke trenger å spise en biff og kokte egg til frokost for å få i deg gode proteiner.

Hun sier at typiske proteinkilder er animalske matvarer som kylling, biff, melkeprodukter og egg, men at det er viktig å huske på at det også finnes mange gode vegetabilske kilder som belgfrukter, nøtter og frø.

Side2 har tidligere skrevet om fem næringsrike og proteinrike frokostalternativer som blant annet cottage cheese blandet sammen med fruktkesam,og eggerøre og laks.

LES OGSÅ: 6 grunner til du alltid er sulten