Nybakte mødre

Dumme ting overtrøtte mødre har gjort

Mødre avslører alle de rare tingene de har gjort når de har fått altfor lite søvn.

SØVNLØSHET: Nybakte mødre finner på mye rart når de er overtrøtte.
SØVNLØSHET: Nybakte mødre finner på mye rart når de er overtrøtte. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Nybakte mødre får ofte veldig lite søvn.

Ikke bare må de stå opp flere ganger om natten for å amme babyen sin, og er man riktig uheldig er ungen også mye våken på dagtid og krever oppmerksomhet og tilsyn.

Alle som har opplevd søvnløse perioder vet at man kan finne på ganske mange rare ting når man et trøtt og sliten, og søvnløse mødre er definitivt ikke noe unntak.

Gikk med to bh-er

På nettstedet Parents.com har de publisert lesernes egne historier om merkelige og dumme ting de har gjort når de er overtrøtte.

«Jeg kunne ikke finne en av amme bh-ene min. Etter å ha lett i en evighet, bestemte jeg meg for å ta en dusj. Da jeg kledde av med, fant jeg den - jeg hadde gått med to amme bh-er hele dagen uten å merke det», forteller Sandy.

Jennifer avslører at hun fikk panikk en gang hun ga sin fire måneder gamle baby et bad, føttene hans hadde nemlig blitt grønne. Etter noen sekunder oppdaget hun at hun hadde vært så utslitt at hun hadde glemt å ta av ham sokkene før hun begynte å bade han.

«Etter en lang uke preget av lite søvn, gikk jeg for å løfte min fem måneder gamle baby fra sengen hennes. Noe føltes ikke helt riktig» sier Jenna.

Etter noen sekunder så oppdaget hun at hun holdt datteren opp-ned.

Den bortkomne tvillingen

Det å få tvillinger er nok enda mer slitsomt enn å bare få én baby, noe denne moren opplevde:

«Jeg hadde akkurat overlevd min en måneders dag som mor til tvillinger og jeg satt i en stol i stua og så på TV med mannen min. Jeg var utslitt, og da jeg så meg rundt i rommet oppdaget jeg at jeg bare så en av tvillingene», forteller Kara.

Etter å ha sett seg nervøst rundt i rommet i alle retninger, spurte hun mannen sin om han kunne se den andre tvillingen.

«Han så på meg med et merkelig blikk og sa: «Han er festet til den venstre puppen din.» Vi ler fortsatt av det i dag!», sier hun.

En annen kvinne som opplevde å være litt distré forteller at hun fikk noen merkelige blikk da hun kom på jobb en morgen. Selv om hun hadde fått en baby, så holdt hun fast på sin vanlige skjønnhetsrutiner, blant annet å smøre seg med kuldekrem om natten.

«En morgen, etter en speiselt slitsom natt, skyndte jeg meg ut av døren for å nå et tidlig møte. Da jeg ankom kontoret la jeg merke til at noen av kollegaene mine stirret på meg. Det var ikke før sjefen min kalte meg «Casper» at jeg innså hva jeg hadde gjort. En rask titt i speilet avsløret det innlysende: jeg hadde glemt å vake ansiktet mitt», røper Tori.

Nattlig tungvekter

Noen overtrøtte mødre er såpass slitne at de kan finne på å gjøre ting som nesten virker utenkelig for andre, slik som Jackie som virkelig må ha vært sliten da denne episoden inntraff:

«En natt, etter å ha hørt babyen min gråte, skyndte jeg meg ut av sengen for å plukke han opp. Jeg puttet en hånd under hodet han og en under rumpa hans og sa «Ikke vær redd, vennen. Mamma har deg», og jeg prøvde å løfte han.», sier Jackie.

Hun kom seg raskt til sans og samling da ektemannen hennes spurte henne om hva hun prøvde å gjøre - hun hadde vært så trøtt at hun faktisk hadde prøvd å løfte sin mann på 1,89 meter ut av sengen deres.

Disse historiene er sikkert minst like morsomme i ettertid for dem som opplevde dem, som for oss andre som leser dem. Har du gjort noe dumt, rart eller morsomt når du har vært en overtrøtt mamma? Del dine historier i kommentarfeltet under.

Les også:

Utro mens kona var gravid

De beste tipsen når barnet slår seg vrang

Bruk mindre tid på barna

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen