ut mot kritikken:

– Livet vårt er designet for au pair

Pilotfrue Julianne Nygård og ektemannen Ulrik om livet med au pair: - Syns det er rart at dette fortsatt provoserer folk.

Pluss ikon
FAMILIEN. Ulrik, Severin og Julianne Nygård sammen med au pairen Regien rundt familiens middagsbord.
FAMILIEN. Ulrik, Severin og Julianne Nygård sammen med au pairen Regien rundt familiens middagsbord. Foto: Pilotfrue.blogg.no
Sist oppdatert

Julianne "Pilotfrue" Nygård er vant til å få kritikk i sosiale medier. Både ris og ros mottar hun både titt og ofte, og hun innrømmer til Foreldre & Barn at det er noe hun også må forvente.

– Jeg legger opp til at folk skal bry seg om det jeg gjør. Jeg lever av å dele livet mitt, da kan jeg ikke bli sur når leserne mine har en mening om nettopp livet mitt. Det må jeg nesten bare forvente, sier influenseren.

Den siste tiden har Julianne både uttalt seg om å sende barna tilbake i barnehagen, samtidig som hun har lagt ut bilder av seg selv, sønnen Severin, ektemannen Ulrik og au pairen på sin egen blogg.

Og akkurat au pairen er det mange som kommenterer i sosiale medier. Spesielt på nettsamfunnet Jodel får paret gjennomgå.

– Det er mange som syns det er rart at Ulrik og du, som kun har ett barn, har au pair. Nå går dere tre voksne hjemme med en gutt på snart to år. Føler du det er nødvendig?

– Jeg syns det er rart, i 2020, at det fortsatt provoserer folk at noen velger å ha au pair. Dette er jo ikke noe nytt!

Les også: Eline ble lei seg da drømmehuset ble solgt- hun ante ingenting.

INFLUENCER: Julianne Nygård er mamma og jobber som blogger
INFLUENCER: Julianne Nygård er mamma og jobber som blogger Foto: Privat

Godt for sønnen

Hun avkrefter at hun selv har uttalt at hun syns det er slitsomt å gå hjemme med sønnen.

– Jeg har ikke klaget over at vi har det slitsomt, vi er derimot ekstremt heldige som er tre voksne som har byttet på å passe på ham. Men spør du meg så er dette en veldig fin ting for Severin. Han blir jo lei av å bare være sammen med meg, eller bare pappa. Nå får han litt variasjon. Det er jo bare positivt, sier Nygård.

Hun innrømmer at nå som ektemannen er i permisjon, har ikke behovet for au pair vært så stort. Samtidig ser hun på det å ha au pair som en investering i forholdet.

– Det er vel det at dere har kun ett barn, og au pair, folk reagerer på?

– Vi har aldri påstått av vi er de som trenger den hjelpen mest, men det er ikke slik det fungerer heller. I Norge har vi muligheten til å velge om vi vil ha au pair helt selv. Uavhengig av hvor stort behovet vårt er.

– Livet vårt er designet for vår nye familiesituasjon med au pair. Vi har et stort hus og plass til alle, Regien har sin del av huset og vi har vår del. Også har vi båten der hun har sin egen lugar. Det fungerer veldig bra.

Les også: Hjemmekontoret fra helvete

Prioriterer kjærestetid

For pilotparet er fleksibilitet i hverdagen viktig, samt tid for hverandre.

– Vi får tid til å gjøre mer av det vi har lyst til. Vi kan gå ut og spise, ha kjærestetid, og vi trenger ikke stresse med å rekke barnehagen om vi må hjem i rushen etter et møte i byen.

– Jeg syns hverdagen generelt blir hyggeligere, fordi du har to ekstra hender for å hjelpe til, legger hun til.

Severin er snart to år gammel, og i følge Julianne er hun nå mye mer trygg på seg selv i morsrollen. Nettopp derfor preller kritikken lettere av.

– I starten var jeg mer sår, kritikk mot meg som mor tok jeg meg mer nær av. Nå blir jeg ikke så såret lenger, fordi jeg vet hvor bra alt her hjemme funker. Kanskje det hadde vært annerledes om jeg hadde hatt au pair fra starten. Nå har jeg fått nærheten man får gjennom barseltiden og ammingen allerede.

Les også: Redd for Korona? Anmeld naboens barn

Skeptisk til barnehagestart

Nygård har den siste tiden vært omtalt i mediebilde fordi hun ikke har ønsket å sende sønnen tilbake til barnehagen nå som risikoen for korona-smitte er aktuell.

– Jeg er skeptisk til å sende ham tilbake, men vi får se hva som skjer med smittetallene.

– Jeg håper virkelig at Ulrik og jeg overdriver. Det beste hadde vært om han var tilbake i barnehagen før sommeren, men hvis ikke smittekurven daler ytterligere vil vi nok holde ham hjemme til over sommeren. Vi har jo mulighet til å gjøre det. Ulrik er permittert, jeg jobber hjemmefra og vi har au pair. Hvorfor skal vi ikke holde ham hjemme?

Nettopp det å holde sønnen hjemme fra barnehagen ser ettbarnsmoren på som deres bidrag til dugnaden.

– Jo færre barn det er i barnehagen, jo enklere blir det for de ansatte i barnehagen også. Er du hjemme og er permittert så trenger du ikke å sende barnet ditt i barnehagen.

Hun har også lagt merke til at sønnen har utviklet seg mye disse tre ukene.

– Han snakker mer, forstår mer, sover lenger, forteller Nygård.

Les også: Vi kommer til å få en motreaksjon etter karantenetiden

Annerledes tid

– Severin har ikke merket noen negative følger av korona, legger hun til.

Sønnen Severin er snart to år. Noen familieforøkelse står foreløpig ikke på planen. Ulrik og Julianne var åpne om at de slet med å få barn, derfor velger de å ikke stresse med å få et søsken til Severin med det første.

– Skjer det så skjer det. Det hadde vært veldig hyggelig om det skjer, men akkurat nå er det veldig komfortabelt at han sover gjennom natten igjen, sier hun smilende.

– Vi er heldige som har ett barn. Blir det slik at vi om noen år virkelig ønsker oss et søsken til Severin så kanskje vi vurdere adopsjon, men det har vi ikke tatt stilling til enda. Akkurat nå har vi det veldig fint.

Denne saken ble første gang publisert 22/04 2020, og sist oppdatert 23/04 2020.

Les også