tv-snekkerens store overraskelse:

Eline (33) ble lei seg da drømmehuset var solgt – så fikk hun vite sannheten

– Eline ante ingenting, men hadde fått med seg at huset var blitt solgt og var litt trist over det, sier Rune Haraldsen. Hele Norges nye handyman overrasket samboeren med drømmeboligen.

OVERRASKELSE: Samboeren Eline ble skikkelig lei seg da drømmehuset ble solgt, men sorg ble fort snudd til glede da det viste seg at det var Rune som hadde kjøpt det.
OVERRASKELSE: Samboeren Eline ble skikkelig lei seg da drømmehuset ble solgt, men sorg ble fort snudd til glede da det viste seg at det var Rune som hadde kjøpt det. Foto: Privat
Sist oppdatert

– Jeg er veldig rastløs, uten tvil! Men det er ikke noe problem å pusse opp både på jobb og på hjemmebane. Dette er noe jeg koser meg med, forteller Rune Haraldsen (33) til Her og Nå.

For det er ingen tvil om at den blide programlederen har mange jern i ilden.

Ikke bare debuterte han med sitt eget TV-show i fjor, TVNorges nye boligprogram «Oppussing på én dag».

Rune kjøpte både hus og hytte samtidig, og begge er under oppussing, så akkurat nå sjonglerer han mellom to boliger som oppgraderes, i tillegg til TV-programmet, jobben som mikrosement-importør og foredragsholder, drifter av nettstedet runeharaldsen.no og den viktigste – rollen som familiemann.

For selv om det ofte er travle dager for TV-skjermens nye handyman, sørger han alltid for å få kvalitetstid familien. Rune og samboeren Eline (33) har vært sammen i to og et halvt år. De har en datter på ett år sammen. TV-profilen har eldstedatteren på åtte år fra et tidligere forhold.

HANDYMAN: Rune Haraldsen har pusset opp stuen i familiens gamle bolig. – Jeg koser meg med reno­­veringen, og foretrekker derfor å pusse opp stegvis, sier han.
HANDYMAN: Rune Haraldsen har pusset opp stuen i familiens gamle bolig. – Jeg koser meg med reno­­veringen, og foretrekker derfor å pusse opp stegvis, sier han. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Familien er blitt vant til at det er hektisk rundt meg. Høsten i fjor var vel hakket travlere enn normalt siden jeg reiste mye, men ellers er jeg opptatt av å ha kvalitetstid med dem. Når vi først er sammen, så er vi sammen. Og det er vi hver helg. Vi har vært mye på hytta på Gol i Hallingdal, eller hos foreldrene mine i Vestfossen der jeg kommer fra. Når vi er hjemme, leker vi mye med barna, forteller Rune.

Les også: Petter Nyquist gikk frivillig i fensel for å lære – oppholdet ble tøffere enn han trodde

Kjøpte huset usett

Nå når familien har flyttet inn i drømmehuset på Nordstrand i Oslo, bare et steinkast unna deres nåværende bolig, er det forandringen som kommer med et nytt oppussingsprosjekt som er forlokkende for programlederen. Og en stor dose romantikk.

Det var nemlig samboeren som sendte ham linken til boligen hun drømte om, men som hun anså som en umulighet. I all hemmelighet kjøpte han huset – usett.

– Eline ante ingenting, men hadde fått med seg at huset var blitt solgt og var litt trist over det. Hun ble gledelig overrasket da jeg viste henne meldingen om at det var vi som var de nye eierne. Altså, det var jo egentlig ingen garanti for at hun kom til å like det. Men da hadde vi bare solgt, sier han lattermildt.

UT MED DET GAMLE: 70-tallskjøkkenet blir revet ut, og TV-profilen skal lage en åpen løsning inn til spisestuen. Fliser blir byttet ut med mikrosement.
UT MED DET GAMLE: 70-tallskjøkkenet blir revet ut, og TV-profilen skal lage en åpen løsning inn til spisestuen. Fliser blir byttet ut med mikrosement. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

– Får kick

Da det i fjor ble kjent at han skulle lede Discoverys nye TV-program «Oppussing på én dag» – etter Otto «Sinnasnekker’n» Robsahm – ble han omtalt som «den nye Sinnasnekker’n».

Tobarnsfaren er imidlertid langt fra en sinnatagg. For når Rune og gjengen tar seg inn folks boliger idet de drar på jobb, pusser opp i løpet av en arbeidsdag – for deretter å overraske de intetanende eierne når de kommer hjem – er det bare smil å spore hos programlederen.

Rett som det er blir han både rørt og beveget av deltagernes reaksjoner på «make­overen». Rune beskriver det som «drømmejobben».

HJELP TIL MAMMA: I episode seks ber søskenparet Marte og Fredrik om hjelp slik at mamma Monica kan få pusset opp kjellerstuen.
HJELP TIL MAMMA: I episode seks ber søskenparet Marte og Fredrik om hjelp slik at mamma Monica kan få pusset opp kjellerstuen. Foto: TV Norge
FERDIG: Så fin ble kjellerstuen på én dag.
FERDIG: Så fin ble kjellerstuen på én dag. Foto: TV Norge

– Det er kjempemorsomt og givende å glede andre. Jeg får et kick av å se reaksjonene. Det er nesten litt egoistisk når det er gleden hos andre som driver deg. Jeg blåser egentlig i lønna, det er kickene som er verdt noe. «Oppussing på én dag» er et gladprogram, og jeg jobber med en fin gjeng. Det er faktisk det første settet jeg er på der det ikke er noen høvdinger. Det er alltid en stjerne på et sett, men her er det ingen, forklarer Haraldsen.

Les også: Tore Strømøy holder kontakten med de fleste han har hjulpet

Kunne tenkt seg å prøve seg som skuespiller

For det er nemlig ikke første gang Rune er med i et oppussingsprogram. Han ble landskjent i «Norske rotehjem» på TVNorge sammen med Synnøve Skarbø og dukket også opp i TV 3-programmet «Eventyrlig oppussing» sammen med Halvor Bakke. Da tilbudet om å lede sitt eget TV-program kom på bordet, var han ikke sen om å takke ja.

– Jeg er eventyrlysten! Og det jeg driver med i dag kan fort forandre seg. Jeg var nylig på en TV-premiere, og da tenkte jeg at det kunne vært moro å prøve seg som skuespiller også, smiler han.

RASTLØS: Rune Haraldsen elsker å svinge hammeren, både på jobb og hjemme.
RASTLØS: Rune Haraldsen elsker å svinge hammeren, både på jobb og hjemme. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

At Rune er allsidig vitner CV-en hans om. 33-åringen har vært både eiendomsmegler, entreprenør, fotballspiller i Strømsgodset, fengselsvakt og ungdomsskolelærer. Da han begynte med kjøp og salg av leiligheter, gikk det godt – en stund.

– Men så gikk jeg på noen blemmer og tapte alt. Rubbel og bit! Det tok meg tid å komme meg på beina igjen, men jeg lærte mye av det. Jeg har tjent alt fra 2 millioner i året til under 100 000, men jeg har det like bra uansett. Ja, man har det nesten bedre, for blir det for mye av det gode mister man fort oversikten, bedyrer Rune.

Storkoser seg

Rune storkoser seg med oppussingen til det som skal bli familiens nye hjem.

Han har selvfølgelig planene klare: nytt kjøkken, nye gulv og bad. Vegg­overflater skal pusses og soverom males. Sammen med fire andre håndverkere regner han med å bruke et par uker på oppussingen. Interiøret er det samboeren som skal ta seg av. Av fargepalett blir det mørkeblått, men til sommeren kan det fort hende han maler over til en lysere tone.

– Mange tenker at det er så deilig å bli ferdig med oppussingen, men så glemmer man gleden ved å kikke på nye møbler og diskutere fargevalg. Det er jo så gøy å drømme seg bort i interiør, og kjedelig når det er over. Jeg synes den reisen er kjempemoro, jeg er avhengig av den. Av hensyn til barna er det ikke sikkert vi bytter hus igjen på en stund. Men å bytte hytte derimot … Jeg har faktisk allerede sett meg ut en nabohytte på Gol, smiler Rune Haraldsen.

Les også: Tore Petterson: – Musikken betyr alt for meg

MODERNE: Hovedsoverommet har fått en industriell look med grå vegger.
MODERNE: Hovedsoverommet har fått en industriell look med grå vegger. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
LEKKERT: Boligen fra 70-tallet har fått et moderne uttrykk. Dobbeltdusj på badet er selve prikken over i-en.
LEKKERT: Boligen fra 70-tallet har fått et moderne uttrykk. Dobbeltdusj på badet er selve prikken over i-en. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2020, og sist oppdatert 20/04 2020.

Les også