Ta bedre bilder av barna

Mamma dokumenterer de sterke båndene mellom to søstre født i ulike verdensdeler

Får du ikke en god og varm følelse av å se disse bildene, får du det aldri.

Publisert Oppdatert

Foreldre.no har fått lov til å publisere noen av bildene som utstråler barndomslykke og søskenkjærlighet i praksis.

Bildeserien kaller hun Barely different (Så vidt forskjellige), og de nydelige fotografiene viser likhetene, kjærligheten og de tette båndene mellom døtrene Haven (3) og Semenesh (5).

Les også: Fra sitt indre fotoalbum med gode sommerminner kan barna hente glede, trygghet og styrke hele livet.

- De er uatskillelige

Anna Christine Larson er fotograf og bor i byen Olympia i delstaten Washington i USA. Hun og ektemannen Kelly har også sønnen Judah (9).

Grunnen til at bildene har fått så mye oppmerksomhet, er at de to søstrene ikke har samme biologiske opphav. Semenesh ble født i Etiopia. Men selv mener Larson at fokuset ikke bør være på adopsjon og utseende, men heller på det dette båndet mellom de to jentene.

- Barely different er er resultat av det tette vennskapet mellom døtrene mine. Semenesh og Haven tilbringer dagene sammen i dyp rollelek. De er uatskillelige. Denne nærheten gjør at de er helt naturlige på mange bilder. Mens noen bilder er helt ærlige, er andre blitt til ved et samarbeid mellom oss alle tre. Kanskje ser jeg noe mellom dem og forestiller meg et motiv, og så får vi det til sammen. Andre ganger tar jeg rett og slett bilder av dem slik de er, skriver hun i en artikkel for amerikanske Today.

Født på hver sin side av jordkloden

Søstrene er, som alle andre søstre, to helt ulike individer. Men da hun så tilbake på gamle bilder, oppdaget hun en likhet mellom dem.

- De ble født på hver sin side av jordkloden, og de ble født av ulike mødre, men sammen opplever de søsterskap. Det er en glede å være vitne til denne kjærligheten hver eneste dag.

Larson ga prosjektet navnet Barely different på grunn av av disse likhetene hun ser i de brøkdelene av et sekund et bilde viser.

- Selv om de kan ha gjort noe helt annet sekundet før og sekundet etterpå, ser jeg noe dette lille øyeblikket som viser et sterkt samhold mellom søstrene.

Ment for familien

Bildene var opprinnelig ment for familien. Hun hadde aldri forestilt seg at de kunne vekke så stor interesse verden over, men hun synes det er stor stas.

- Ingen av bildene ble tatt for at de skulle formidle et bestemt budskap. Jeg håper alltid at andre vil tolke kunsten min på en positiv måte, og jeg er glad for å å høre at så mange liker arbeidet mitt. Men opprinnelig var dette altså ment for familien, og jeg håper barna mine vil kikke på dem med jevne mellomrom, slik at barndomsminnene vil føles levende.

Hun har planer om å fortsette med å ta bilder av de tre barna daglig, i tillegg til de jobbene hun gjør for kunder som ønsker familie- og fødselsbilder.

Øvelse gjør mester

Her er fotografens tips til deg som vil lære deg å ta bedre bilder av barna dine:

  • Lær deg skikkelig hvordan kameraet virker.
  • Lær deg hvordan du bruker kameraet på manuell innstilling, slik at du får best mulig kontroll over hvordan bildet blir til.
  • Og viktigst av alt: Øvelse gjør mester, øvelse er alltid nøkkelen til å få ting slik du vil ha det. Ta mange bilder. Ofte,

Anna Christine Larsons egen blogg kan du se flere bilder og lese hennes egne ord og tanker om dette prosjektet og andre prosjekter. Du kan også følge henne på Facebook og Instagram.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning