4 egg

3 dl sukker

11⁄2 dl olje

3 dl siktet hvetemel

1 ts vaniljesukker

2 ts natron

11⁄2 ts malt kanel

4 middels store gulrøtter

Ostekrem:

180 g smør

450 g melis

600 g kremost naturell

3 ss limesaft

ca. 2 dråper gul konditorfarge

ca. 2 dråper orange konditorfarge

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot. Da har du røren til gulrotkaken klar.

Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn.

Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.

Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er gulrotkaken ferdig.

Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.

Bland limesaft i 1/3 del av ostekremen. Del gulrotkaken i tre lag og fyll den med blandingen. 

Smør et tynt lag ostekrem rundt hele gulrotkaken. Del den resterende ostekremen i tre, og bland en del med gul konditorfarge og en del med oransje konditorfarge.

Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på gulrotkaken og bruk baksiden på en skje for å lage mønsteret på kremen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!