(Stor lang­pan­ne 30 x 40 cm)

 

8 eg­ge­hvi­ter, rom­tem­pe­rer­te

2 ts ed­dik

4 ½ dl suk­ker

2 ss mai­sen­na

1 ts va­nil­je­suk­ker

FYLL:

1 pk. va­nil­je­krem

6 dl krem

2 ss suk­ker

frukt et­ter øns­ke (ap­pel­sin, pæ­rer, kiwi)

 

Sett ste­ke­ov­nen på 250°. Visp eg­ge­hvi­ter til hardt skum i en ren bol­le. Ha i ed­dik mens du vis­per.

Bland suk­ker, mai­sen­na og va­nil­je­suk­ker, til­sett det litt et­ter litt i eg­ge­hvi­te­ne mens du fort­satt vis­per.

Når mas­sen er blank, smi­dig og fast, for­de­ler du den på et ba­ke­pa­pir­kledd steke­brett.

Senk tem­pe­ra­tu­ren i ste­ke­ov­nen til 100° og sett ka­ken ne­derst i ov­nen. Stek i ca. 60–70 min. Av­kjø­les på rist.

Ta ba­ke­pa­pi­ret for­sik­tig av. For­del va­nil­je­krem over ka­ken. Visp krem stiv med suk­ker og dekk ka­ken med krem.

Del fruk­ten i pas­se bi­ter og for­del over kre­men. Ser­ver gjer­ne litt eks­tra frukt­sa­lat ved si­den av.

MANGE VARIANTER: I Hjemmet uke 7 får du et langpannekakebilag med 16 deilige oppskrifter, blant annet denne nydelige blåbærkaken. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!