Oppskrift: Jordbærkringle

Flettet jordbærlengde

Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.

Duftende gjærbakst: Bak en luftig og nydelig jordbærlengde til kaffen.
Duftende gjærbakst: Bak en luftig og nydelig jordbærlengde til kaffen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
Fritt levert: Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.
Fritt levert: Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.

(1 stk.)

75 g smør

3 dl melk

25 g gjær for søte dei­ger

1 dl suk­ker

1 krm salt

1 eg­ge­plom­me

8–9 dl hve­te­mel

1 top­pet ss Fers­ke­re bakst

1 top­pet ss Luf­ti­ge­re bakst

FYLL:

½ gl. jord­bær­syl­te­tøy

PENS­LING:

1 egg

PYNT:

me­lis

eg­ge­hvi­te

jord­bær

•Smelt smør og hell i lun­ken melk.

Smuld­re gjæ­ren i en bol­le og løs opp gjæ­ren med væs­ken.

Til­sett suk­ker, salt, eg­ge­plom­me, fers­ke­re bakst og luf­ti­ge­re bakst. Bland godt.

Ar­beid så mye mel med ma­skin eller for hånd at dei­gen blir blank og slip­per bol­len.

Dekk den til og la den heve ca. 30 min.

Ar­beid dei­gen på nytt på bakebordet. Del den sto­re deig­bi­ten i tre like sto­re em­ner. Trill ut til leng­der på ca. 30 cm og kjev­le dem fla­te. Legg på en stri­pe med jord­bær­syl­te­tøy og rull sammen. Gjør det med alle tre leng­de­ne. Bind dem sammen på top­pen og flett dem sammen som en flet­te.

Legg flet­ten på ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­pla­te. Hev leng­den til­dek­ket, ca. 20 min. Pens­le godt med egg og dryss på per­le­suk­ker. Pynt med fris­ke jord­bær på top­pen.

Tips: Server gjerne sommerens søteste jordbær til denne!

Wigdis Winge har samlet  Hjemmets aller beste kaker i boken KAKER til hverdag og fest.
Wigdis Winge har samlet Hjemmets aller beste kaker i boken KAKER til hverdag og fest. Foto: Egil Nordlien

Har du lyst på flere oppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter

Få Hjemmets store bakebok rett hjem! Klikk her for å se hvordan du enkelt bestiller på SMS: Fritt levert

 

Velkommen til kakefest!

Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn duftende, nybakt gjærbakst, som den kransen jeg prøvesmaker her, og som er fylt med rosiner, smør, sukker og kanel. Egentlig hadde jeg tenkt å fryse den ned, siden det var mandag og vi hadde mesket oss nok i helgen. For en lykke det ble da baksten likevel kom på bordet til ettermiddagskaffen!

Jeg håper du finner mye godt du har lyst til å bake til fest, merkedager eller på en vanlig mandag blant våre aller beste oppskrifter i vårt nye praktverk KAKER til fest og hverdag. Den kommer i butikkhyllene mandag 15. juni, og du kan også bestille boken på SMS og få den levert hjem til deg.

Kos deg med bakeboken!

Mvh. Vigdis Winge

Redaksjonssjef

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også