Flettet jordbærlengde
Søt gjærbakst rett fra ovnen er helt vidunderlig og noe av det beste vi kan servere.


(1 stk.)
75 g smør
3 dl melk
25 g gjær for søte deiger
1 dl sukker
1 krm salt
1 eggeplomme
8–9 dl hvetemel
1 toppet ss Ferskere bakst
1 toppet ss Luftigere bakst
FYLL:
½ gl. jordbærsyltetøy
PENSLING:
1 egg
PYNT:
melis
eggehvite
jordbær
•Smelt smør og hell i lunken melk.
Smuldre gjæren i en bolle og løs opp gjæren med væsken.
Tilsett sukker, salt, eggeplomme, ferskere bakst og luftigere bakst. Bland godt.
Arbeid så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen.
Dekk den til og la den heve ca. 30 min.
Arbeid deigen på nytt på bakebordet. Del den store deigbiten i tre like store emner. Trill ut til lengder på ca. 30 cm og kjevle dem flate. Legg på en stripe med jordbærsyltetøy og rull sammen. Gjør det med alle tre lengdene. Bind dem sammen på toppen og flett dem sammen som en flette.
Legg fletten på bakepapirkledd stekeplate. Hev lengden tildekket, ca. 20 min. Pensle godt med egg og dryss på perlesukker. Pynt med friske jordbær på toppen.
Tips: Server gjerne sommerens søteste jordbær til denne!

Har du lyst på flere oppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter
Få Hjemmets store bakebok rett hjem! Klikk her for å se hvordan du enkelt bestiller på SMS: Fritt levert
Velkommen til kakefest!
Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn duftende, nybakt gjærbakst, som den kransen jeg prøvesmaker her, og som er fylt med rosiner, smør, sukker og kanel. Egentlig hadde jeg tenkt å fryse den ned, siden det var mandag og vi hadde mesket oss nok i helgen. For en lykke det ble da baksten likevel kom på bordet til ettermiddagskaffen!
Jeg håper du finner mye godt du har lyst til å bake til fest, merkedager eller på en vanlig mandag blant våre aller beste oppskrifter i vårt nye praktverk KAKER til fest og hverdag. Den kommer i butikkhyllene mandag 15. juni, og du kan også bestille boken på SMS og få den levert hjem til deg.
Kos deg med bakeboken!
Mvh. Vigdis Winge
Redaksjonssjef