FRISTENDE: Server med røde bær til, f.eks. rips, bringebær eller jordbær. © Svein Brimi

(Kakeform, 24 cm i diameter)

200 g Digestive-kjeks (ev. andre søte grove kjeks)   

100 g smør 

5 pl. gelatin 

3 dl kremfløte 

1 dl sukker   

400 g kremost naturell 

GELÉLOKK:  

1 pk. bringbærgelé   

bær til pynt 

•Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller porsjonsformer og stek i ovn ved 175° i 10-15 min. Avkjøl.  

Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinene inn i kremen.  

Fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.

Lag gelélokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann. La geléen bli avkjølt før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca.3 timer til gelélokket har stivnet. 

Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.

Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Les også:

Fransk sjokoladekake: Eksklusiv smak – enkel å lage

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

 

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!