Prøv en ny variant!

Snickerskake

Bak en myk, saftig kake med deilig smak av sjokolade. Den flørter på tungen med sødme og en anelse salt.

SALT OG SØTT: Snickerskake er manges favoritt. Du bruker Ritz-kjeks i kakebunnen.
SALT OG SØTT: Snickerskake er manges favoritt. Du bruker Ritz-kjeks i kakebunnen. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
12 FRISTELSER: La deg inspirere av vårt sjokoladekakebilag i uke 39. Her vil du garantert finne noen nye favoritter.
12 FRISTELSER: La deg inspirere av vårt sjokoladekakebilag i uke 39. Her vil du garantert finne noen nye favoritter.

(Rund ka­ke­form 22 cm)

3 eg­ge­hvi­ter

170 g suk­ker

150 g sal­te pea­nøt­ter

100 g Ritz-kjeks

2 ts va­nil­je­suk­ker

1 ts ba­ke­pul­ver

SJO­KO­LA­DE­KREM:

50 g smør

50 g me­lis

150 g sjo­ko­la­de

3 eg­ge­plom­mer

PIS­KET KREM­FLØ­TE:

3 dl flø­te

PYNT:

pea­nøt­ter, hak­ket

ko­ke­sjo­ko­la­de

Pisk eg­ge­hvi­ter sti­ve og til­sett litt og litt av suk­ke­ret mens du fort­set­ter og pis­ke.

Ha kjeks og pea­nøt­ter i en hur­tig­mik­ser og kjør til det er fin­hak­ket. Ha i va­nil­je­suk­ker og ba­ke­pul­ver og bland alt for­sik­tig inn i ma­reng­sen.

Ha rø­ren i en smurt ka­ke­form, ca. 22 cm i dia­me­ter. Stek midt i ovn ved 180° i ca. 25 min.

Smelt smø­ret på svak var­me. Til­sett hak­ket sjo­ko­la­de og la sjo­ko­la­den smel­te i smø­ret og rør for­sik­tig inn me­lis. Sett til side og pisk inn eg­ge­plom­me­ne. For­del sjo­ko­la­de­kre­men over ka­ke­bun­nen.

Pisk flø­ten stiv og bre den over sjo­ko­la­de­kre­men. Dryss på pea­nøt­ter og hak­ket ko­ke­sjo­ko­la­de.

Les også:

Klassiske Dronningen av Saba

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 24/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også