150 smør 

5 dl melk

50 g gjær

1¼ dl sukker

1 egg

ca. 1 kg hvetemel

 

FYLL:

100 g smør, romtemperert 

1 dl sukker

4 ts malt kanel

 

PENSLING:

1 egg

4 ss perlesukker, kan sløyfes

Les også:

Herlig brownies-variant

Fransk sjokoladekake

Rask pai med epler

Ostekake med sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

Tilsett sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast, ca. 30 min.

Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.

Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40 x 50 cm. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem. Enden på remsen festes på undersiden av knuten.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

 

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!