Tidligere i år så vi bilder av det som tilsynelatende var en BMW M3 Pickup. Det viste seg imidlertid å være en aprilspøk fra gutta i München.

- Alle har snakket om den, sier en sjef på BMW. - Men det blir nok ingen pickup¿ Trist som det enn kan være, var dette altså et engangsbygg, bestilt av en fyr med dype lommer og sær smak. Som så ble en spøk. Men hvordan står den seg mot fine, raske pickuper fra andre land?

USA

Banks Sidewinder

Amerikanere elsker en rask truck, som de kaller det. Banks har en Dodge Dakota Sidewinder diesel med 745 hk og 1763 Nm, og gjorde et snitt på 249 km/t på Bonneville i 2002.

=

AMERIKANER: Denne Dodge-pickupen kjører fletta av det meste.

ENGLAND

Cummins Mini

Den 78-liters V18-motoren på Minien har 12 turboer og veier 11 tonn. - Den fikk ikke plass under panseret, men vi fant en løsning, sa Cummins' Steve Nendick.

=

UPRAKTISK: Én ting å montere større motor, men dette er vel litt i overkant?

JAPAN

Daihatsu budbil

Har den hjul, vil disse gutta kjøre den - selv om den er en liten Daihatsu pickup med motor fra en supersykkel. Å levere pakker ble plutselig mye morsommere.

=

DRIFTING: Det er ikke alle pickuper som gjør dette.

HELLAS

Datsun-dings

Fra mestrene i mekking med strips og gaffateip kommer "Datsunen" med det vi tror er en BMW 3-liters sekser og en hekk fra E30.

=

GOD BLANDING: En Datsun med BMW sekser og E30-hekk. Merkelig kombinasjon.

AUSTRALIA

HSV Maloo R8

Holdens Maloo er evig rival av Fords FPV Pursuit Ute, og har samme 430-hesters V8 som Vauxhall VXR8, med plass bak til over et dusin flatpakkede kenguruer.

=

PROFFENE: Er det noen som vet hvordan slike biler skal bygges, så er det australierne. De har hatt såkalte ""utes"" i nesten 80 år.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!