Årets bil 2009

Her er årets bil

Kun ett poeng skilte første- og andreplassen under kåringen av årets bil.

ÅRETS BIL: Opel Insignia har blitt stemt frem som årets bil. Det betyr at den blir sett på som et godt kjøp.

ÅRETS BIL: Opel Insignia har blitt stemt frem som årets bil. Det betyr at den blir sett på som et godt kjøp. Foto: Foto: Ståle Frydenlund

Publisert Oppdatert

Opel Insignia er blitt kåret til årets bil 2009, med minst mulig margin. Kun én stemme skilte Opels nyeste bil fra nestemann på lista - Ford Fiesta, med henholdsvis 321 og 320 poeng.

Du kan lese vår prøvekjøring av Insignia her.

59 motorjournalister fra 23 europeiske land har stemt frem sine favoritter, og i forrige uke fikk vi vite hvilke syv biler som kjempet om tittelen. Juryformann Ray Hutton påpeker at det ikke er første gang det er små marginer som avgjør:

- For to år siden tapte Opel Corsa for Ford S-Max med bare to poeng. Denne gangen er det snudd på hodet, men med bare ett poeng som skiller Insignia og Fiesta, sier Hutton i en pressemelding.

Og for å understreke hvor tett det var: Insignia fikk topplasseringen av 20 jurymedlemmer, mens Fiesta var plassert på toppen av 19.

Les også:

De beste bilene vi har testet

De fem beste kombi-bilene

Våre favoritt-SUV-er

Norges stemme til Fiesta

Det var et norsk medlem i juryen, journalist i NAF-bladet Motor, Rune Korsvoll. Korsvoll var en av de som bidro til at kampen om førsteplassen ble såpass tett. Han plasserte Fiesta på topp, og Insignia på andreplass i sin kåring.

Det er nok mange som lurer på hva som vurderes når man velger årets bil, og hva denne kåringen betyr for vanlige forbrukere.

I følge Korsvoll er det de praktiske egenskapene som avgjør, eller for å si det på en annen måte: Hvor mye man får for pengene.

Når det kommer til hva dette betyr for deg når du skal kjøpe bil, sier han følgende:

- Velger man årets bil, er man rimelig sikker på å få en bil som gir valuta for pengene i sin klasse, og som er både sikker og snill mot miljøet. Men bilkjøp er selvsagt mer enn dette. Som forhandleren i ditt distrikt, antatt bruktverdi og merkets renommé i det lokale markedet.

Vi har den siste uken gitt dere muligheten til å stemme på de syv bilene, og resultatet er ganske forskjellig fra kåringen.

1119 personer har stemt her på Klikk Motor, og hele 379 av disse stemmene gikk til Skoda Superb.

TAPTE KNEPENT: Ford Fiesta havnet på andreplass - ett poeng bak vinneren Insignia.

TAPTE KNEPENT: Ford Fiesta havnet på andreplass - ett poeng bak vinneren Insignia.

Under finner du resultatlisten med antall stemmer, både i kåringen og i vår avstemning. Klikk på modellnavnene for å lese vår prøvekjøring.

Bil

Stemmer i kåringen

Deres stemmer

Plass i avstemningen

Opel Insignia

321

130

4

Ford Fiesta

320

80

5

Volkswagen Golf

223

221

2

Citroën C5

198

197

3

Alfa Romeo MiTo

148

77

6

Skoda Superb

144

379

1

Renault Megané

121

37

7

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning