Hvert år gjennomfører det tyske kontrollorganet Dekra 15 millioner kjøretøykontroller. Det gir et statistisk materiale som er gull verdt for alle som skal kjøpe bruktbil. Også her til lands, selv om det er forskjeller både i veier, kjøremønster og klima mellom Norge og Tyskland.

Statistikken omfatter kun feil som handler om bilens kvalitet - feil som sjåføren er skyld i, er ikke tatt med. Dekra har sortert bilene etter kjørelengde fordi det har større betydning for feil og slitasje enn bilens alder.

Basert på 2011-tallene fra Dekra har vi valgt å se nærmere på biler som er gått mellom 50 000 og 100 000 kilometer. Med normal årlig kjørelengde betyr det i praksis at bilene ofte vil være rundt fire til seks år gamle. Vi har plukket aktuelle biler fra 2005 til 2007 fra ti på topp-lista til Opplysningsrådet for Veitrafikken. Søk på Finn.no viser at disse bilene i dag tilbys som brukt i rikelig antall.

Del

OBS: De fem beste bilene i henholdsvis kompaktklassen, mellomklassen og SUV-klassen finner du i bunnen av artikkelen!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!