Unge, norske jenter får stadig dårligere selvbilde.

En stor undersøkelse fra i fjor, konkluderer med at hele 60 prosent av tenåringsjenter misliker hvordan de ser ut.

Det er langt flere enn for bare noen år siden.

NOVA-rapporten som ble publisert tidligere i år, viser det samme: Stadig flere jenter er misfornøyd med det de ser i speilet.

Les også: Uretusjerte bilder av Beyoncé tar av i sosiale medier

Overalt pyntes det på sannheten. Synet av vakre, retusjerte modeller og venners sosiale medier-versjoner av seg selv, møter oss overalt, og tradisjonelle og sosiale medier får mye av skylda for den negative utviklingen.

Har alle fotofiltre og plettfrie, retusjerte fremstillinger herdet oss fra å være i stand til å være tilfreds med vårt naturlige speilbilde?

For noen måneder siden bestemte vi i Det Nye oss for å begynne å merke retusjerte bilder. Hvis for eksempel en kvise fjernes, blir saken merket: «Bildet er retusjert».

Det gjør vi for at du skal bli litt mer bevisst på at magasinverden pyntes på. Nå tar vi steget videre, og vier denne artikkelen til samme tema.

Fire jenter har helt frivillig og alminnelig stilt seg foran kamera, og deretter fått muligheten til å retusjere seg selv.

Sammen med fotograf Torjus Berglid fikk de gjøre de forandringene de selv mente var nødvendig for at portrettbildet skulle være i tråd med deres egen oppfatning av hva som ville vært deres «perfekte jeg».

Vi er oppriktig stolte og imponerte over den ærligheten Martine, Annina, Ida og Donika byr på, og håper deres ufiltrerte refleksjoner setter i gang noen tanker hos deg også.

I denne saken kan du beskue både før- og etterbildene, og høre jentenes tanker og refleksjoner rundt eget selvbilde, utseendefokus og perfeksjonsjag.

Les også:

Ugly er det nye sexy

Derfor er disse videoene så farlige

Slapp av! Han ser ikke at du har en dårlig hårdag

Les hele saken
Les alt om: