Endelig ny uke!

Og jeg har satt sammen en ukemeny som jeg håper kan glede mange. Du finner alle ukemenyene mine samlet her, på ett sted.

Mandag: Kjøttboller

Disse kjøttbollene er allerede en klassiker. Når du lager disse kjøttbollene får du med deg trikset som gjør at kjøttbollene ikke blir som gummikuler - og hvordan de blir supre i smaken med tre flotte ingredienser.

De serveres med pasta (som bør kokes på denne måten) og en enkel tomatsaus (som du kan lage perfekt på denne måten).

Tirsdag: Kveite med godt tilbehør bakte reddiker

Kveite har etter hvert blitt enklere å få tak i. Du kan bytte den ut mot annen hvit fisk (torsk, for eksempel) i denne oppskriften. Servér den med deilige, aromatiske grønnsaker og ovnsbakte reddiker. (De reddikene må prøves!).

Onsdag: Kylling med kanel og hummus

Ukens første eksotiske innslag kommer i form av kylling med kanel. Høres rart ut og kan overraske hvem som helst. Men, store deler av verden tar ikke feil! Kanel passer svært godt til annet enn boller og grøt. Servér kyllingen med hummus - og eventuelt litt ris.

Torsdag: torsk med hasselnøtter

Dette er i ferd med å etablere seg som en klassiker på Klikk. Flere skryter av den på Facebook - og det er alltid et godt tegn. Servér den med en super agurksalat og kanskje en kul potetmos.

Fredag: Nachos

Og når momsefredagen kommer er det klart for deilige, sprø nachos med varm, krydret kjøttdeig, smelta ost og rømme. Er denne klar til å ta over tacoen? Ja, det fortjener den!

Lørdag: Indisk mat med biryani

Denne indiske smaksbomben er suveren som helgemat. En stor panne gir nok mat til hele familien. Og hvor sterk den blir bestemmer du selv.

Søndag: Coq au vin

Det føles luksuriøst å helle en flaske vin over kyllingen og la det koke seg mørt og deilig. Og den følelsen gleder jeg meg til - allerede i dag!

God smaksuke!

Mandag:

Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt de lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Tirsdag:

Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Ingredienser:

2 skiver kveite

salt og pepper

olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Bakte reddiker

Slik blir reddikene supergode med to, tre ingredienser.

Ingredienser:

12 stk reddik

olje

salt

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

8 stk sjalottløk

50 g rosiner

25 g pinjekjerner

salt og pepper

3 stk kanelstang

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Hummus

Dette er dippen som passer til nesten alt. Hummus spises i store mengder i Midt-Østen nesten som et obligatorisk innslag i måltidet.

Ingredienser:

1 bokser kikerter

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

salt og pepper

1 ts spisskum

sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Agurksalat

Slik blir agurksalaten bedre. Mye bedre.

Ingredienser:

1 stk agurk

5 ss hvitvins eddik (eller epleeddik etc)

1 ss sukker

vann

4 ss mynte, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Biryani - indisk kyllingrett

Dette er en indisk rett som smaker akkurat slik indisk mat skal smake. intenst og spennende.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk løk

2 fedd hvitløk

0,5 ts chilipulver

4 cm ingefær

0,5 ts gurkemeie

1 ts knust kumin

3 stk tomater

2 ss yoghurt

0,5 ts kardemomme

1 ts kanel

1 stk kylling, delt i åtte (eller fire kyllingbryst delt i biter)

Risen

1 stk løk

2 stk nellikspiker

1 ts kanel

2 cm ingefær

1 klype safran

1 ts kardemomme

500 g basmatiris

vann

3 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Coq au vin

Her er klassikeren i all sin prakt. Sjelden har en flaske vin smakt så mye.

Ingredienser:

1 stk kylling (eller høne, hane om du klarer å få tak i)

3 stk løk

3 stk gulrøtter

2 fedd hvitløk

2 stilk stangselleri

3 ss cognac

1 fl hvitvin eller rødvin

4 skiver tykt bacon

2 ss mel

2 stilk timian

2 stk laurbærblad

150 g champignon

10 stk småløk

salt og pepper

olje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!